Poslední knížka o dětství přehled
Zdeněk Zapletal
Román sleduje příběhy čtyř mladých mužů, autorových vrstevníků, nedávných vysokoškoláků a nyní "čerstvých" chemiků a lékařů, z nichž každý po svém prožívá svůj vstup do dospělého věku.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední knížka o dětství. Přihlašte se a napište ho.
je to takový nádech na Půlnoční běžce, rozvinutí předchozích knížek (Až přijdou plískanice a předtím Proč se nás srny bojí). ale je to stále výborné, i po těch téměř čtyřiceti letech. neustále se učím, jak zachytit stereotyp všedního života a šedivou nudu světa bez jiskry a naděje v něco lepšího. na to je Zapletal mistr...
takže si Poslední knížku určitě dám zase někdy znova. je to lepší, než se potýkat s aktuálními nakašírovanými barvotisky.
Poprvé jsem ji četla na střední škole, o přestávkách. Pak ještě několikrát, třeba poslední noc před prvním porodem :) A protože se nějak nevrátila z jednoho půjčení, na bazaru jsem si ji objednala znovu. Tu prostě musím mít doma.
Příběh čtyř kamarádů mě chytil za srdce, moc jsem fandila Ondrovi. A jednou cestou z Oblastního města jsem na tom byla podobně jako Viktor... Pršelo a objevila se duha...
Kniha Poslední knížka o dětství v seznamech
1987 | Půlnoční běžci |
1988 | Křehké zboží |
1990 | Nekonečný striptýz |
1988 | Sen na konci rána |
1992 | Poslední mejdan |
Ve svém románu Zapletal sleduje příběh čtyř dobrých kamarádů právě na osudové a nelehké křižovatce mezi končícím dětstvím a dospělým životem se vším všudy. Je zde velmi dobře vykreslená dobová atmosféra a popis každodenního všedního života hrdinů. Zdeněk Zapletal je určitě zajímavým autorem, což dokazuje i v této knížce.