Poslední léto přehled

Poslední léto
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410518/bmid_posledni-leto-qL3-410518.jpg 4 60 60

Píše se rok 1914, začátek nádherného zlatého léta – a konec jedné éry. Na víkendovém večírku se Clarissa seznámí s Tomem Cuthbertem, studentem univerzity, který je na prázdninách u své matky, hospodyně Deyning Parku, a je jím naprosto okouzlená. Tom je pohledný a uhrančivý, ale taky ambiciózní, chytrý, rozhodnutý pro kariéru právníka, bystrý pozorovatel a muž, který dobře ví, co chce. A teď právě je tím, co chce, Clarissa. Zatímco se přátelství mezi oběma mladými lidmi prohlubuje, svět a politika kolem nich se mění. A zanedlouho světem – a vším, co znají – otřese válka, která jim navždy změní život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

The Last Summer, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední léto. Přihlašte se a napište ho.

Mi--LADA
včera 3 z 5

Lepší průměr, mezi 3-4 hvězdami, nejvíc se mi líbil začátek, necelá první třetina románu, která splnila očekávání od historické romance pro ženy. Bezstarostnost romantické dívky z dobře situované rodiny, která tráví na dlouhé roky poslední idylické léto na rodném panství, zažívá první a zároveň životní lásku a žije si jako v bavlnce, dokud nepřijde válka a další potíže spojené s měnícími se pořádky a novou dobou. Do života se jí hrozně montuje rodina, hlavně matka, a tehdejší očekávání vyšší třídy, přesto nerozumím, proč s nepříliš milovaným válečným invalidou vstoupila do manželství. Některé předsudky a společenské pořádky se mění s dobou a později nastává moment, kdy získávají moc i jiné skupiny obyvatel, šlechtou dříve odsuzovaní podnikatelé a zbohatlíci. Se svou láskou se v čase opakovaně příležitostně potkává a zase se jejich cesty díky okolnostem rozcházejí, některé roky autorka přeskakuje. I díky postoji Clarissy jí to v životě úplně nevychází, nechá se sebou orat, nezdála se mi moc silná, některé věci mohla udělat jinak, pak už mi knížka přišla tročku odbyté a urychlená a povrchní linka mi už tolik netáhla. Věrohodnost (?) nechám stranou.

orinka3
10.09.2024 odpad!

Strašné, nedá se to číst! A ještě takový tlustospis. O ničem. Pořádný děj tu chybí, pořád dokolečka "starosti" rozmazlené bohaté dcerušky. Ta scéna v knihovně, kdy předčítá úryvek z erotického románu a přijde na to až ho celý dočte, je k smíchu. Anebo je hrdinka totálně pitomá. Chtěla jsem si v horku odpočinout, ale tohle mě skutečně nachvělo. Škoda papíru na takové literární skvosty!

Carol1122
16.08.2024 4 z 5

Začátek příběhu měl až moc rychlý spád, poté nastalo docela napínavé dějství, od druhé poloviny knihy opět téměř nudné vyprávění, a až konec opět spravil chuť. Taková horská dráha. Ale musím říci, že docela povedená s tématikou o naději, valce, lásce i zklamání. Příběh se mi i přes drobné výhrady líbil, proto dávám 4*.

Kniha Poslední léto v seznamech

20. století historické romance