Poslední manželka přehled
Karen Hamilton
Od autorky mezinárodního bestselleru Dokonalá přítelkyně. Kdybyste mohli mít poslední přání, komu byste jej svěřili? Dvě ženy. Přání na smrtelné posteli. Spleť lží, pod jejíž tíhou se jim zbortí svět. Nina a Marie byly nejlepší přítelkyně – dokud Nině nediagnostikovali smrtelnou nemoc. Než zemřela, požádala Marii, aby jí splnila několik posledních přání. Jedním z nich bylo, aby se kamarádka postarala o její rodinu – syna, dceru a manžela Stuarta. Mýlila se však, když si myslela, že Marie je někdo, komu může věřit. Nina totiž netušila, že vším, po čem Marie kdy toužila, byl Ninin úžasný život, a že má Marie vlastní plány. A udělá cokoli, aby dostala, co chce. Marie má za to, že slib vůči rodině nejlepší přítelkyně může dodržet za vlastních podmínek. Po Ninině smrti převezme její roli a nastěhuje se k její rodině do impozantního venkovského domu. Ačkoli má Marie nyní vše, po čem toužila, neustále ji sžírá pocit viny. Zanedlouho pak do schránky začnou chodit znepokojivé výhružné vzkazy od neznámého odesílatele. Když se navíc po letech na scéně objeví Camilla, jejich společná přítelkyně ze studií, začnou se Mariiny plány postupně hroutit a pojme podezření, že za Camilliným návratem stojí temné úmysly. Neví však, že i Nina skrývala vlastní šokující tajemství, jež úzce souvisí i s Mariinou minulostí.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2021 , VendetaOriginální název:
The Last Wife, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední manželka. Přihlašte se a napište ho.
Thriller to není, spíš rodinné drama s tajemstvími z minulosti. Hlavní hrdinka Marie byla pěkně zákeřná a nesympatická. Stále jsem nepochopila její pohnutky a nedokázala jsem se vcítit do jejich pocitů. Stuart mi přišel jako takový panák. Celkově na mě působila celá rodinka podivně a zpracování mě moc nezaujalo. Tohohle ležáka ráda pošlu dál. Nicméně kniha se četla dobře a měla krátké kapitoly, takže děj ubíhal a zajímalo mě, co bude dál.
Od autorky jsem četla i Dokonalou přítelkyni, která byla možná o malinko lepší, ale i tak mi v jejích knihách něco chybí nebo lehce vadí.
Knižní novinky (30. týden)
25.07.2021
Kniha Poslední manželka v seznamech
Pro mě to bylo zdlouhavé a nezáživné.Bylo to jako chleba na másle.Něco jiné ale v konečném výsledku nemastné -neslané.