Poslední migrace přehled

Poslední migrace
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535678/bmid_posledni-migrace-660f826e35859.jpg 4 29 29

Franny plachtění ptáků vždy pomáhalo zapomenout na těžké chvíle a ztráty v životě. Když však příroda kolem ní začne umírat, vydá se do Grónska na cestu s jediným cílem: sledovat migraci posledního hejna arktických rybáků, jež na světě zbylo. Dostane se na palubu rybářské lodi, ale členové posádky si brzo uvědomí, že okouzlující vědkyně něco skrývá. Co vše bude ochotná riskovat, aby čelila své minulosti i bezútěšnému stavu planety a našla vykoupení?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

Migrations, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední migrace. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

lydie7986
29.09.2024 5 z 5

To byl jedním slovem nářez. Chvíli jsem váhala, zda je to na 4 nebo 5 hvězd, ale dávám plný počet, protože se četla velmi dobře, ač to není pohodové čtení. Původně jsem věřila, že mám v ruce ekologický román, po několika desítkách stran už to byl román psychologický, pak thriller a psychiatrická příručka pro pokročilé... Prostě nářez.

uhlicek
03.07.2024 5 z 5

Jak Ti rozumím, Franny.


Mandalaaa
18.05.2024 5 z 5

Kniha, která je zde trochu neprávem opomíjena. Autorka zasadila hl.postavu do drsného prostředí, do krajiny pokryté ledem a postupně odkrývá příběh postavy jdoucí za svým cílem. Průběh cesty hl. hrdinky se prolína s jejími vzpomínkami. Hodně lze vycítit z pera autorky znepokojení ohledně důsledků globálního oteplování. I přes apokalyptickou nótu je zde cítit naděje, že vymírání zvířecích druhů lze ještě zvrátit, ale nemělo by se podceňovat. Kniha s přesahem do současného dění a styl autorky místy poetický až snový.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (3)

Tisíce druhů nyní umírají, a lidé to ignorují. Vyhlazujeme je. Stvoření, která se naučila přežít cokoliv a všechny, vyjma nás.


Pokud všechna zvířata zemřela, nebylo to v tichosti. Nebylo to bez zoufalého boje. Pokud všichni zemřeli, je to proto, že jsme pro ně učinili svět neobyvatelným.


Proto - pro svůj vlastní zdravý rozum - odpoutávám rybáky dlouhoocasé od břemene přežívání a dávám jim sbohem. Poté se plazím zvracet do koupelny.


Kniha Poslední migrace v seznamech

v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x