Poslední slova přehled
Linda Green
Dokonce i ta nejhlouběji pohřbená tajemství si mohou najít cestu na povrch. Jen chvíli před tím, než Nicolina babička Betty zemře, požádá svou vnučku, aby se postarala o její děti na konci zahrady. Nicolina matka toto poslední přání přejde s tím, že jde jen o nesmysly. Když však Nicolina dcera při hraní na babiččině zahradě najde kousek kosti, je jasné, že se tady stalo něco zlověstného. Nicola chce přijít záhadě na kloub stůj co stůj. Co když ale odhalení bolestivého tajemství minulosti navždy rozdělí celou její rodinu?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2021 , BookmediaOriginální název:
The Last Thing She Told Me, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední slova. Přihlašte se a napište ho.
Z původně "vypadá to jako příjemné čtení na pláž na dva dny", se vyklubalo dojemné překvapení. Hodně autorů má problémy knihy zakončit, a tady je konec překvapivě dojemný, kde uzavírá všechny linky a zároveň přináší hořkosladké smíření. Nečekala jsem, že budu na konci naprosto spontánně ronit slzy.
Je to vlastně taky příběh o tom, jak se osudy žen vyvíjely v čase, jak tragické a smutné byly jejich životy, a zároveň přese všechno dokázaly milovat, jít dál, odpouštět. Navíc to není psané ve stylu "muži, špatní", ale James je naprosto skvělá postava, a muž, kterého by asi chtěla každá doma.
Malé výtky bych měla k postavě Irene, která mě dost iritovala tím, že se raději odtrhne od rodiny, než aby řekla, co se stalo. Nicola a její trauma už bylo trochu *moc* (kolikrát se něco takového v ženám v rodině může stát?) Ale její chování a pochybování o sobě bylo krásně realisticky napsané.
Příběh Betty a Williama mě dojal. Celou dobu si navíc máme myslet, že jde o jeden příběh, a ony jsou nakonec tři.
Opravdu milé překvapení, taková mám ráda.
Knižní novinky (8. týden)
21.02.2021
Kniha Poslední slova v seznamech
2017 | Před pikolou za pikolou |
2018 | Až tady nebudu |
2021 | Poslední slova |
2023 | Jediný okamžik |
Neuvěřitelné, dramatické ,děsivé a smutné. Na tuhle knihu bych chtěla zapomenout.Na psychiku dost silná kniha.