Poslední soud přehled
Pavel Frýbort
Honza Jareš série
Ústřední postavou napínavého kriminálního románu je soukromý detektiv Honza Jareš, vystupující i v několika dalších úspěšných Frýbortových knihách. V Posledním soudu pátrá po zmizelé patnáctileté Monice, dceři multimilionáře a obchodníka se zbraněmi. Jeho firma přitahuje zájem kriminálních kruhů a brzy se Jarešovi potvrdí i propojení mezi nimi. Není těžké uhodnout, že jde o špinavé obchody, vydírání, pašování drog i noční podniky ovládané podsvětím, ale hlavní hybnou silou rodinného rozvratu je k překvapení všech chladnokrevná přetvářka a tvrdá kalkulace dámy z lepší společnosti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední soud. Přihlašte se a napište ho.
Jako stvořené pro horké dny, když si člověk nechce namáhat mozek. Velice dobře se to čte. Ze začátku jsem si autora pochvalovala, ale postupně mi jím vymyšlený soukromý detektiv jaksi začal jít na nervy. Český Honza, no. Byl takový...upocený, ulítaný, ukecaný, ty jeho průpovídky, machrování a asociace...navíc jeho až trapná milostná epizoda, no, zkrátka ten by mě určitě neupoutal a takového bych si zcela jistě nenajala. Zápletka zkraje dobrá, pak se to začalo až moc zamotávat, ale vraha se dalo vytipovat lehce. Takže jako čtení na deku - ideální. V knihovně doma bych ji ale nechtěla.
Geniální průvodce porevoluční Prahou. Tak přesný popis hlavního nádraží jsem ještě nečetl. A tak stejně si to i pamatuju. K příběhu můžu
říci, že i přes autorovo ukecanost to tentokrát vyšlo na jedničku. I s těma Arabákama, zbraňema a vším tím knižním gulášem.
Knižní novinky (17. týden)
18.04.2020
Kniha Poslední soud v seznamech
1988 | Vekslák |
1993 | Vekslák 2 aneb malý český bordel |
1996 | Jen jednou dostat šanci |
1990 | Přesilová hra |
1999 | Poslední soud |
Vcelku čtivá kniha, ovšem dějově naprosto překombinovaná, až mě to v druhé polovině od čtení odrazovalo. Realita drogového podsvětí tu byla vylíčena vcelku uvěřitelně. Hlavní hrdina je spíše antihrdinou, jeho prostřednictvím si autor spíše vyřizuje účty se světem kolem sebe.