Poslední stanice přehled
Casey McQuiston
Nevšední LGBTQ+ romance od autorky bestselleru Červená, bílá a královsky modrá. Třiadvacetiletá August se stěhuje do New Yorku, aby sama sobě dokázala, že její cynický životní postoj je ten jediný správný – nevěří v osudovou lásku a už vůbec nevěří v nic, co by jen vzdáleně zavánělo nadpřirozenem. Je odhodlaná procházet životem sama. A práce v palačinkárně ani stěhování k podivínským ezo spolubydlícím na tom nic nezmění. Není šance, že by se její každodenní cesty do práce mohly stát něčím víc než jen nudnou rutinou. Jenže pak potká v metru nádhernou dívku. Jane je oslnivá, okouzlující a tajemná. Nosí kožený křivák, na tváři jí září hřejivý úsměv a nějakou záhadou se objeví vždycky, když potřebuje August zlepšit den. Netrvá dlouho a August je v tom až po uši. Pak si ale všimne, že na Jane je něco zvláštního. Není jen oldschoolovou punkerkou se zálibou v sedmdesátkách. Je doslova zakletá v čase! A August bude muset udělat nemyslitelné, aby ji z pasti času zachránila. Možná je přece jen na čase začít v některé věci věřit...... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2022 , Yoli (ČR)Originální název:
One Last Stop, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední stanice. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Mě ta kniha tak bavila!
Nejvíc mě překvapil "fantasy" prvek, protože jsem byla docela ve spěchu, když jsem knihu kupovala a nepřečetla si pořádně anotaci :D
Trochu mě ale zarazila A. se svou upjatou povahou, najednou nemá problém se sexem na veřejnosti, nezdálo se, že by protestovala..
Nějak se vlastně nemůžu rozhodnout, jestli mě ten nadpřirozený prvek bavil nebo ne... Knize by každopádně prospěl poloviční rozsah, takhle jsem měla často dojem, že autorka se děj snaží jen zbytečně protahovat.
Poslední Mona Lisa a další knižní novinky (12. týden)
21.03.2022
Kniha Poslední stanice v seznamech
2020 | Červená, bílá a královsky modrá |
2022 | Poslední stanice |
2023 | Políbila jsem Sharu Wheelerovou |
Asi jsem čekala více jak od zápletky, tak od postav. Každopádně je to má první zkušenost s knížkou této tematiky, tak nezbývá než pochválit a říct, že možná dám šanci i jiným knížkám od autorky:)