Posledný gambit přehled
Jennifer Lynn Barnes
Hra o dědictví / Hry o dedičstvo série
Avery Kylie Grambsová zdedila obrovský majetok, čo z nej robí najbohatšiu tínedžerku na svete. Musí však vydržať ešte pár týždňov v sídle Hawthornovcov. Navyše novinári striehnu na každom kroku a tlak spojený s nadobudnutým bohatstvom narastá. S príchodom nečakaného návštevníka do sídla sa situácia ešte viac skomplikuje a v neistých časoch Avery nachádza oporu len v bratoch Hawthornovcoch. Ich osudy sú navzájom prepojené spleťou tajomstiev. Je čoraz jasnejšie, že ak chcú vyhrať nad neznámym súperom, musia vyriešiť poslednú časť hádanky. Inak Avery stratí všetko ? bohatstvo, lásku a možno aj vlastný život.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (SK)Originální název:
The Final Gambit, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledný gambit. Přihlašte se a napište ho.
Třetí díl nás opět přenáší do sídla Hawthornů a nabízí příběh plný nástrah a záhad. Bavilo mě číst o tom, jak Avery přemýšlí a řeší všechny úkoly, už míň mě pak bavila romantická linka, která tam za mě byla trochu moc výrazná. Vcelku se však jedná o fajn oddechovku, nelituji času, který jsem s ní strávila.
Tohle bylo zase skvělé. Plno hádanek a celkem nečekaná hlavní zápletka. Musím říct, že miluju asi úplně všechny postavy.
Jsem ráda, že autorka se nenechala zblbnout milostným trojúhelníkem, který si vytvořila v prvním díle, protože konečně mohu říct, že za mě tohle byla skvělá volba bratra, protože v knihách mi dost vadí to, že si hlavní hrdinka někoho vybere aby zjistila, že si vybrala špatně. Počáteční nedůvěra mezi hlavními hrdiny ustoupila, Avery i přes svůj věk nebyla hloupoučká ani co se mužů týče a líbí se mi, že vlastně od prvního dílu vyspěla a to samé se dá říct o jiných postavách.
Za mě jedna z nejlepších sérií, která člověka dostane svou jedinečností a vystačí si s tím, spolu se skvělými postavami.
Ano, a těším se na další díl o bratrech, protože řekněme si to upřímně, jsou fascinující.
Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)
18.08.2024
Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)
12.11.2023
Ocenění knihy (1)
2022 -
Goodreads Choice Awards
(Best Young Adult Fiction)
Kniha Posledný gambit v seznamech
láska šachy americká literatura rodina bohatství bratři pro dospívající mládež (young adult)
2022 | Hra o dědictví |
2022 | Odkaz Hawthornů |
2023 | Poslední gambit |
2025 | Bratři Hawthornové |
Poslední díl byl asi nejlepší ze všech. Více děje a hlavně konečné vysvětlení celé historie.