Postprandiální glykémie přehled
Milan Kvapil
V běžném životě se u zdravého jedince během 24 hodin střídají období nalačno (definované jako situace nepřijímání jídla delší než 6 hodin), období po jídle – postprandiální (trvající 2-4 hodiny) a období mezi jídly – interprandiální. Bazální stav je pojímán jako metabolické podmínky, v jakých se organismus nachází ráno po 10-14hodinovém lačnění. Mnoho let se klinické studie zabývaly hormonálními a metabolickými cestami za podmínek nalačno, v současné době je však pozornost lékařů věnována více metabolickým změnám po jídle. Z obsahu: Pankreas a inzulín, Kritéria pro diagnózu, klasifikace a kompenzaci DM, Postprandiální hyperglikémie jako riziko kardiovaskulárních chorob, DM 1. typu, Postprandiální glykémie u diabetu 2. typu, Postprandiální dyslipoproteinémie.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Postprandiální glykémie. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Postprandiální glykémie v seznamech
Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)
Autorovy další knížky
1997 | Pane, vy jste diabetik! |
2012 | Diabetologie 2012 |
2006 | Postprandiální glykémie |
2013 | Diabetologie 2013 |
2007 | DM II z hlediska klinické praxe |