Posvátná rostlinná medicína přehled

Posvátná rostlinná medicína
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36270/posvatna-rostlinna-medicina-36270.jpg 4 2 2

Moudrost původního severoamerického bylinářství. Lidé používali rostliny v různých historických dobách ke všemu možnému, připravovali z nich pokrmy, medikamenty, zbraně, oblečení, nádoby či přístřeší. Původní obyvatelé nejrůznějších částí světa jsou schopni shromažďovat vědomosti o využití rostlin tak, že s nimi přímo komunikují a uctívají posvátný vztah se světem rostlin. Autor se v knize zabývá starobylým vztahem původních obyvatel a rostlin a zkoumá techniky, které tyto kultury využívají v komunikaci se světem rostlin. Objevuje posvátné dimenze interakcí mezi rostlinami a lidmi – území, kde lidé vnímají rozmluvy rostlin jako projev Ducha. Pro každou léčivou rostlinu, představenou v knize, uvádí léčebné využití, návody na přípravu léků a obřadní prvky jako modlitby a léčivé písně spojené s využitím té či oné rostliny. ... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Volvox Globator

Sacred Plant Medicine

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posvátná rostlinná medicína. Přihlašte se a napište ho.

Pablo70
15.07.2024 4 z 5

Doplním to, co je psáno v knize - o léčení:

V lidech, kteří jsou nemocní, je hluboce zakořeněná potřeba najít léčitele, který jim bude blízký a důvěrný a který přijme jejich bolest. Mezi domorodými léčiteli je samozřejmé, že aby člověk mohl léčit, musí přijmout pacientovu bolest. Když nemocní lidé vědí, že jejich bolest byla přijata, mohou na oplátku přijmout léčbu od léčitele… Každý člověk musí snést svou vlastní bolest či vydržet půst, chce-li získat moc nad bolestí druhých.

Tohle by měli číst všichni lékaři!
A ještě:

Dosažení posvátné rovnováhy je nezbytnou a nedílnou součástí posvátné léčby s využitím posvátných rostlin i bez nich… Jestliže léčitel v přítomnosti těžké a děsivé nemoci nedokáže udržet rovnováhu, nemůže nemoc léčit a on sám i jiní se mohou nemocí nakazit.

Myslím, že posvátná rovnováha byla nahrazena pilulkami… Doktor žádnou rovnováhu nepotřebuje, pomoz si sám!

luba2532
15.05.2023

Krásná kniha o rostlinách jako Bytostech, o tom, jak získávali domorodci znalosti o tom, která rostlina je na co dobrá - ne způsobem pokus- omyl, jak vysvětlují některé vědecké práce. Kdysi byli lidé opravdu propojení s Přírodou, ne pověrčiví, to nastalo až v nové době, když jsme začali žít materialistickým způsobem života. Přírodní způsob není zpátky na stromy, je o spolupráci se vším živým, používat moderní technologie ve prospěch všem a přemýšlet, jestli pokrok je pokrok, nebo jen ničení.

Kniha Posvátná rostlinná medicína v seznamech

Stephen Harrod Buhner
americká, 1952