Poupata odkvétají v máji přehled

Poupata odkvétají v máji
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140681/bmid_poupata-odkvetaji-v-maji-jW3-140681.jpg 4 153 153

Jak vyzrát na bledého mladíka z berňáku, který nesměle postává před rodinnou farmou a svědomitě se domáhá uhrazení dlužných daní za několik minulých let? Taťka Larkin, bodrý vládce tohoto úrodného ráje mimo dohled vyšší moci, si naštěstí ví rady jako už tolikrát! Dotěrného hosta je nejprve nutno udolat opulentními hody, poté mladíkovo odhodlání prověří smrtelné dávky koktejlů a vlídná slůvka, v ničem si nezadávající s pohostinností havajských domorodců. A zejména bude třeba vetřelce přesvědčit o výhodách trvalého pobytu v čarokrásném lůně kentské přírody, jež přece chápe každý, kdo sem zavítal. Kouzelně humorný příběh vypráví o tom, jak udat těhotnou dceru, snížit si základ daně a navrch si vydobýt uznání všech sousedů. Největší bestseller satirika britského venkova Herberta E. Batese hravě konkuruje mistrům ostrovního vtipu, jako jsou Jerome Klapka Jerome, Roald Dahl nebo James Herriot.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Leda
Originální název:

The Darling buds of May, 1972


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poupata odkvétají v máji. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (49)

iceVS
26.02.2024 3 z 5

Kniha mi trochu pokazila víkend... Není to dílko, které si ponechám. Autor naprosto geniálně popsal rodinku vychcánků, proti kterým nemáte šanci.
O to smutnější fakt, že jsou tu pořád.

Jana Květoňov
22.04.2023

Je to nenáročná knížečka, vhodná např. na dovolenou. Čte se to tak říkajíc "samo" a je zde mnoho veselých příměrů, na které hned tak nezapomenu a možná si je i zařadím do svého slovníku. Třeba: "pomačkané manšestráky barvy pelichajícího hranostaje", "každý, koho potkáte, se tváří jak píchnuté tele", apod. Dále se čtenář dozví, že whisky uvolňuje větry, a může si pěkně započítat: "Dvaadvacet, jak pět facek, pětadvacet, pěknej macek, třiadvacet, natři klacek, dvacet sedum, dáme dědům, dvacet osum, dáme kosům." :-)


Janadvorackova
19.11.2022 2 z 5

Rodina vykuků, kteří svým věčným kecáním a vtíráním se zdržují i úředníky.
Mít tohle za sousedy, asi bych se odstěhovala.
Mít to doma, dělala bych, že je neznám.
Nemám ráda tenhle typ lidí - užvaněné vtěrky, které druhého ke slovu nepustí, jsou vyčůraní až hanba a působí jednoduše.
Humoru jsem též moc nenašla, ale... no.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Máj v knihách

08.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poupata odkvétají v máji v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených196x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených18x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x