Poustevník u sv. Anny - povídka velmi romantická přehled

Poustevník u sv. Anny - povídka velmi romantická
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322990/poustevnik-u-sv-anny-LUH-322990.jpg 5 2 2

Romantická povídka o studentovi, který v sázce s ďáblem prohraje duši a po mnoha peripetiích skončí jako poustevník v lesním úvalu mezi Skutčí a Luží.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poustevník u sv. Anny - povídka velmi romantická. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Legens
24.02.2023 5 z 5

Vynikající kniha. Částečně fantasy, částečně pohádkové a částečně realistické zpracování originálního nápadu. Student hned v prvé kapitole prohraje svou duši v kartách, ale ne s ďáblem (jak bychom čekali a jak je omylem uvedeno výše v popisu), ale s poustevníkem. Ten mu hned oznámí, že jeho duše už patří jemu (poustevníkovi), tak že se mu o ni má dobře starat, aby ji mohl odevzdat Bohu. To ale opravdu nejde snadno. Dodám jen to, že v málokteré knize je tak skvěle popsáno jemné, postupné a velmi systematické působení ďábelské inteligence a to, že člověk má možnost jí s pomocí Boha vzdorovat. Záleží pouze na něm.
Více neprozradím, čtěte, opravdu to stojí za to.

JLČ
10.07.2017 5 z 5

Milé překvapení, příběh téměř barokní, pohádkový, fantasy se správnou orientací. Příběh mladého studenta, který prodal svou duši. Na cestě světem ho doprovází děvče a setkává se s různými alegorickými postavami (v něčem podobné např. C. S. Lewisovi). Pro mne donedávna zcela neznámý autor mne navíc překvapil velmi dobrou literární úrovní.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poustevník u sv. Anny - povídka velmi romantická v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x