Pouť do Santiaga de Compostela přehled
Ondřej Šebesta
Coelhova knížka Poutník (1987) a americký film The Way (2010) s Martinem Sheenem v hlavní roli nesmírně zpopularizovaly Pouť do Santiaga de Compostela. Ročně dorazí do cíle u katedrály Sv. Jakuba na čtvrt milionu poutníků z celého světa. Tato knížka jednak zachycuje zážitky tří českých poutníků, ale je zároveň ve své druhé části doslova „návodem k použití“. Čtenář se dozví, co by měl mít s sebou, jak se na cestu připravit, jak se cestou spí, kde a co se obvykle jí, podle čeho se na pouti orientovat a spoustu dalších užitečných a praktických rad. Jedná se o neocenitelnou pomůcku pro lidi, kteří se na pouť chystají, ale rovněž o zajímavou mozaiku zážitků, jež deníkovou formou přibližuje, jaké to je, když člověk vystoupí z „kolejí“ všedního života.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouť do Santiaga de Compostela. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je naspána humorným způsobem, ale mě tento humor nesedl. Neřekla bych že je to úplně kniha, spíš se jedná o stručný popis dní. V kolik vyrazili, kolik ušli, kde spali, co bylo k večeři. Občas nějaká fotka. Autor zde vůbec nepracuje s tím co se odehrává uvnitř když se člověk vydá na takovou pouť, škoda to je podle mě více zajímavé než to že mu došla čistá trička.
Kniha Pouť do Santiaga de Compostela v seznamech
poutní místa Santiago de Compostela náboženské poutě
2016 | Pouť do Santiaga de Compostela |
2017 | Santiago de Compostela |
2019 | Advokáti proti totalitě |
2016 | Nestoři české advokacie |
2008 | Moderní židovské anekdoty |
Dobrý deníkový záznam, autor má smysl pro humor :-)) Praktické rady se určitě také budou hodit, minimálně pro srovnání, jak by člověk mohl být vybaven. A fotky jsou nádherné !!!