Pouť na Svatou Horu aneb Po stopách Jakuba Demla přehled

Pouť na Svatou Horu aneb Po stopách Jakuba Demla
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538947/mid_pout-na-svatou-horu-aneb-po-stopach-jakuba-demla.jpg 5 1 1

Poutní, turistický a čtenářský bedekr inspirovaný vyprávěním básníka a kněze Jakuba Demla (1878–1961) "Pouť na Svatou Horu". Hlavní část tvoří informační kapitoly s popisy a barevnými fotografiemi jednotlivých zastavení či úseků. Knihu doplňuje přes čtyřicet mapových stran, desetistránkový přehled ubytování, poutní karta a další přílohy.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouť na Svatou Horu aneb Po stopách Jakuba Demla. Přihlašte se a napište ho.

milamarus
27.05.2024 5 z 5

Velmi pěkné dílo, které své čtenáře jistě najde. A těm, kteří hledají inspiraci, kteří budou chtít v létě vytáhnout paty z domu, na cestě dobře poradí. // Jsou tu odkazy na webové stránky související s tím či oním místem. Jsou tu mapy (str. 112-159) i informace o ubytovacích zařízeních (str. 160-169) - oboje dobře provázané s hlavní textovou částí, přičemž kroužková vazba listování dost usnadňuje. // Dávám maximální počet hvězdiček. Chválím!

Některé osoby, jejichž jména se v knížce objevují:
- Otokar Březina (1868-1929)
- Pavla Kytlicová (1874-1932)
- Ondřej Knoll (1883-1960)
- Juliana Jirousová (1946-2023)
- František Bílek (1872-1941)
- Karel Štella (1865-1941)

-------------------------------
CITÁT CITÁTU:
Do této krajiny jsem se na první pohled zamiloval.

Kniha Pouť na Svatou Horu aneb Po stopách Jakuba Demla v seznamech

Autorovy knížky