Pouť pozůstalého přehled

Pouť pozůstalého
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511610/bmid_pout-pozustaleho-XoX-511610.jpg 4 95 95

Z Nirauanu, planety, na níž se kdysi usadil imperiální admirál Thrawn, a ze které se Lukovi a Maře podařilo uprchnout jen o vlásek, přichází šokující zpráva – po padesáti letech byly na okraji galaxie nalezeny zbytky Mezigalaktické výpravy, průkopnické expedice rytířů Jedi, kterou Thrawn zákeřně zničil.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Alicanto (Egmont ČR)
Originální název:

Survivor´s Quest, 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouť pozůstalého. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

V.Skywalker
12.03.2024 4 z 5

Pouť pozůstalého jsem četl až po mezigalaktické výpravě, což byla nejspíše chyba. Tato kniha totiž sázela na mysteriózní atmosféru, která však tolik nefunguje u ,,loru znalých'' a takový člověk tak nachází nejednu pasáž, která je tam ,,navíc.''
Na nic víc si však stěžovat nemohu, chemie mezi Lukem a Marou překvapivě vždy funguje a obzvlášť mě bavily pasáže s Chissy.

Hor89
10.03.2024 5 z 5

Pouť pozůstalého je jeden z mých nejoblíbenější Star Wars románů. Označení jako třetí díl Ruky Thrawnovy je chyba, kniha je samostatná a pouze tvoří volnou duologii s Mezigalaktickou výpravou. Román lze rozdělit na dvě části - první polovina je v podstatě sci-fi detektivka, druhá je klasické SW akční dobrodružství. Děj je komornější než předchozí Zahnovy romány - soustředí se jen na pár postav v čele s Lukem a Marou Jade. Pár chybek by se našlo, ale celkově čtyři a půl hvězdy.


ArkAngel
14.12.2023 3 z 5

Zahn si vytvořil svůj obří dějový oblouk, kdy v Thrawnově trilogii opakovaně odkazoval k jisté Mezigalaktické výpravě. O ní následně vydal samostatný prequel... a ještě před ním vyšla tato kniha, která ukazuje definitivní následky celé výpravy. Za sebe mohu říct, že mne to bavilo více než duologie Ruky Thrawnovy, ale na onen prequel to nemá ani náhodou. Na druhou stranu oceňuji, jak po Lucasově další trilogii Zahn začal využívat odkazy, rasy apod., čímž se všechno krásně propojuje.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pouť pozůstalého v seznamech

v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech5x