Pouta přehled
James Hankins
Dvě jednoduchá slova… a život Charlieho Beckhama už nikdy nebude jako dřív… Ranní špička stanice metra, zvuk přijíždějícího vlaku, nástupiště hemžící se lidmi a bezdomovci. Do tohoto okamžiku to mohl být pro státního žalobce Charlieho Beckhama den jako každý jiný, kdyby… Kdyby k němu nepřistoupila shrbená postava bezdomovce, které halí tvář dlouhé vlasy a hustý plnovous. Kdyby Charlie při nastupování do vlaku nehodil do nastavené dlaně drobnou minci. A kdyby v okamžiku, kdy se již dveře zavírají, nezaslechl z mužových úst dvě slova, při kterých se mu zastaví srdce. Dík, Wiley… Wiley – takto Charliemu říkal pouze jeden člověk – jeho starší bratr Jake, investigativní reportér… jenže ten záhadně zmizel před třinácti lety a byl prohlášen za mrtvého… Hledání odpovědí na nevyřčené otázky Charlieho zavedou nejen do nejtemnějších hlubin jeho duše, ale i do temných, mnohdy nebezpečných uliček Bostonu a zločineckého podsvětí. Odpovědi bude muset získat u nejobávanějších lidí ve městě…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2014 , GalateaOriginální název:
Brothers and Bones, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouta. Přihlašte se a napište ho.
Autorův Pikový Jack byl skvělý, takže jsem logicky sáhl po jeho další knize. Jenomže ouha Pouta jsou výrazně slabší. Není to primárně stylem, děj se čte dobře, ale nadějný začátek se poté promění v přehlídku poněkud přehnané akce, kdy reálná schopnost hlavního hrdiny dostat se z toho se zdravou kůží, tak ta se blíží utopii.
Přesto, tohle všechno nemělo na mé dojmy z knihy takový vliv, abych přečtení litoval, takže nakonec je výsledkem solidní průměr.
Skvělá detektivka, místy příliš tvrdé a násilnické, ale námět a zpracování perfektní. Napínavé od začátku až do konce.
Kniha Pouta v seznamech
Předchozí kniha (pikový jack) mi přisla lepší, ale i tak docela fajn :)