Poutník k lidským srdcím přehled
Tomáš Kutil
Vzpomínky na kněze, disidenta a rebela Františka Líznu. Těžištěm této knihy jsou vzpomínky lidí, které v některé fázi svého života František Lízna potkal. Lidí, kterým pomohl a většinou je výrazně ovlivnil. Nechybí mezi nimi jeho spolupracovnice Josefka, jezuitský představený, sochař, lékař, disident, nebo publicista. Tyto osobní texty nejlépe ukazují, kým vším byl František Lízna a jak dovedl oslovovat i lidi velmi rozdílné.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poutník k lidským srdcím. Přihlašte se a napište ho.
Jooo, páter Lízna, to byl borec. Líbí se mi, že pamětníci nepíšou jen samé superlativy, ale skutečně objektivní (i když subjektivní) výpovědi, jak tuto osobnost viděli. Dopisy z vězení jsou skutečně hluboce teologické.
Kněz, disident, rebel, také poutník, také vězeňský kaplan, pro kterého žádná lidská špína nebyla překážkou tomu, aby nacházel jiskřičku dobra a naděje i v těch nejbídnějších lidských tvorech. Pan Lízna byl nádherný a plný člověk. V této knížce jsou vzpomínky těch, kdo jej mohli potkat na jeho cestě životem, fotografie, dopisy. A já ji doporučuji-nejen věřícím. Vlastně bych si přála, aby si ji přečetli především nevěřící.
Kniha Poutník k lidským srdcím v seznamech
2017 | Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe |
2018 | Zázrak v Neratově |
2021 | Poutník k lidským srdcím |
2019 | V Boží režii |
2020 | S Pánem Bohem se žije naživo |
Kniha vzpomínek na kněze, disidenta, poutníka a vězeňského kaplana, který neztrácel naději ani v nesvobodě, jak o tom svědčí jeho osobní dopisy z vězení. Z jednotlivých příspěvků četných osobností, poznáváme Otce Líznu jako člověka s velikým pochopením pro druhé, zvláště pro ty, kteří žijí na okraji společnosti, bezdomovci, vězni a další. S důvěrou v Boha a jeho milosrdenství překonával četné potíže života vlastního i těch, které provázel.