Pověra přehled
David Ambrose
Poté, co novinářka Joanna Crossová odhalí skupinu podvodných spiritistů, zaujme ji psychologovo tvrzení, že paranormální jevy přece jen existují, a přijme jeho nabídku zúčastnit se vědeckého experimentu, jehož účelem má být „vytvořit" ducha. Se šesti dalšími dobrovolníky přivedou k životu Adama Wyatta, mladého Američana žijícího ve francii po americké válce za nezávislost, který se stýkal s mystiky a s velkými osobnostmi konce osmnáctého století a posléze tragicky zemřel během Francouzské revoluce. Experiment je úspěšný: podaří se vědecky zaznamenat činnost typickou pro poltergeisty i vzkazy ze záhrobí. Psychologova teorie se zdá být přesvědčivá - podle ní duchy vytvářejí lidé, kteří je vidí. Avšak po sérii nevysvětlitelných a neblahých událostí si zúčastnění uvědomují, že duch, kterého obdařili životem, může též způsobit smrt...... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2001 , Slovanský dům (Praha)Originální název:
Superstition, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověra. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě celkem povedená duchařinka. Nestává se mi tak často, abych měla takovou husí kůži při čtení knížky.
Kniha Pověra v seznamech
Povedena kniha. Zprvu jsem vubec necekal, ze z toho vyleze az takova “ducharina”.
Kdysi davno jsem cetl od autora Muz, ktery se promenil v sebe sama a ten me tehdy silne zasahl. Tohle bylo taktez velice zajimavy.