Pověsti českých hradů a zámků přehled
Josef Pavel
Středověké i novější příběhy, legendy a báje, spojené se stovkou českých hradů a zámků, jejichž prostřednictvím poznáte skutečné osobnosti našich dějin. Každou lokalitu – Andělskou Horou počínaje a Žebrákem konče – uvádí krátké shrnutí jejích osudů dovedené až do dnešních dnů a dobová ilustrace. Pověsti čerpají nejen z klasického fondu, který známe již z Kosmovy kroniky, ale také z pozdějších časů, husitských i rudolfinských. Vedle slavných osobností nechybí ani čert hlídající poklad, skřítci či ohnivý muž. Pestrý kaleidoskop příběhů jistě potěší každého milovníka české historie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověsti českých hradů a zámků. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě nuda, která nezapře dobu svého vzniku. Dnes už silně zastaralý slovník a přehnaný důraz na prvorepublikové vlastenčení. Poslouchala jsem audioverzi a přednes, myslím že Hedy Čechové, tomu na kráse nepřidal.
Pěkně napsaná jak historie o jednotlivých hradech, tak i příběhy které k daným místům patří.
Za mě velká spokojenost :)
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Knižní novinky (19. - 25.11.)
19.11.2018
Kniha Pověsti českých hradů a zámků v seznamech
mýty a legendy pověsti báje hrady a zámky
Část díla
- Andělská světnice (Chuděnice)
- Bába a Panna (Trosky)
- Běla a Košál (Košťálov)
- Bílá paní (Rožmberk)
- Bílá paní hradecká (Jindřichův Hradec)
Zajímavá kniha o českých hradech a zámcích. Bohužel je znát, že byla napsána téměř před sto lety.
Dceru ale velmi zajímala historie a pověsti hradů a zámků, které jsme letos v rámci dovolené navštívili a knihu si sama vybrala. Účel kniha splnila.