Pověsti ze Skotské vysočiny přehled
George W. Macpherson
Keltští hrdinové, víly a skřítkové, druidové, vodní koně, čarodějové, obři a vikinští nájezdníci - to vše najdete v této sbírce tradičních gaelských příběhů, které zněly po staletí u táborových ohňů a jež se vyprávějí dodnes. Všechny příběhy z mimořádně bohatého repertoáru George W. Macphersona byly předávány z generace na generaci jako součást ústní lidové tradice - stáří některých z nich se odhaduje na více než 2500 let. Vlákna těchto věčných příběhů se splétají do nádherného plátna, na němž je Skotská vysočina vyobrazena prostřednictvím mýtů a legend.... celý text
Literatura naučná
Vydáno: 2010 , Mladá frontaOriginální název:
Highland Myths and Legends, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pověsti ze Skotské vysočiny. Přihlašte se a napište ho.
Velcí hrdinové a hrdinky ostrova, tulení ženy, skřítci, války a příběhy z kterých přímo čiší kouzlo Skotska. Skotové jsou drsná cháska a život na ostrově Sky musel a musí být těžký a plný dřiny. Kniha se rychle a hezky čte.
Velmi pohodové čtení na několik málo hodin, plné napětí, velkých hrdinů, víl a skřítků. Začínám chápat, proč jsou Skotové tak hrdí na svoji zemi, její historii a hrdinské báje opěvující spravedlnost a velké činy, ale také pokoru.
Vsadím se, že ještě dnes někteří nechávají stranou džbánek mléka pro skřítky a víly. Hezky a poutavě psané, pro každého, kdo se rád vrátí do dob dávno minulých a já bych některá ta místa opravdu ráda navštívila.
Kniha Pověsti ze Skotské vysočiny v seznamech
Pěkné příběhy plné skřítků, víl, obrů a hrdinů. Skotské pověsti jsou skutečně jiné, než ty naše české, ale to nic neubírá na poutavosti knihy.