Povídky z druhé kapsy přehled

Povídky z druhé kapsy
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213704/bmid_povidky-z-druhe-kapsy-Tr6-213704.jpeg 4 977 977

Soubor povídek s detektivní zápletkou, obsahující témata z černé kroniky. Zdánlivě neřešitelné záhady jsou tu často logicky vysvětleny, ale nenaznačeno, na čí straně je zlo, což je výsledek autorova vyznávání filozofie relativismu. Povídkám je vlastní živý hovorový styl, srozumitelnost, zaměření na detail. Příběhy propojuje postava komisaře Mejzlíka či vypravěče. Kniha je doporučenou školní četbou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povídky z druhé kapsy. Přihlašte se a napište ho.

Janča1532
17.10.2024 5 z 5

Pěkné povídky. Některé smutné, některé úsměvné.

dzejkbeltygros
30.09.2024 4 z 5

Tady je dvojka o chlup lepší než první díl. Opět převažují kriminální vtipně i když vážně podané povídky. Nejlepší byl sňatkový podvodník, u toho jsem si smíchy ucvrkávala. Stejně jako příběh s Aminou a koberci.

dasa6360
12.06.2024 5 z 5

Také vám vždy přijde, že druhý díl čehokoliv bývá obvykle mnohem horší než díl první? Tak to přesně NENÍ případ Povídek z druhé kapsy. Hned na začátku vás totiž odrovná povídka Čintamani a ptáci – ještě teď se směju nahlas, když si vzpomenu na Aminu a způsob, jakým šel pan Vitásek krást. Hned poté jízda pokračuje brilantní Ukradenou vraždou, Případem s dítětem a Příběhy sňatkového podvodníka. A zapomenout nesmím ani na smutnou Sbírku známek.

Karel Čapek měl úžasnou schopnost – schopnost pozorovat každodenní situace a přetavit je do příběhů, které oslovují nejen smíchem, ale také zamyšlením nad podstatou lidského jednání.

Pět hvězd za nádhernou češtinu, laskavý humor, detailní vykreslení postav, trefnou kritiku společenských i politických struktur a nadčasovost.

Ocenění knihy (1)

1930 - Státní cena za literaturu

Kniha Povídky z druhé kapsy v seznamech

v Přečtených1 717x