Povím o tobě hvězdám přehled
Edyta Prusinowska
![Povím o tobě hvězdám Povím o tobě hvězdám](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518811/bmid_reknu-o-tobe-hvezdam-657e0310c9a3a.jpg?v=1702757136)
Po smrti své sestry touží gymnazistka Astrid po jediném – opustit své rodné maloměsto. Po maturitě se společně se svým dobrým přítelem ze školy rozhodne uskutečnit svůj plán – vypravit se na cestu a nechat za sebou všechny své dosavadní starosti a životní peripetie. Na své putování přizvou i kamaráda, s nímž se seznámili teprve nedávno. V podstatě hlavně díky němu se jejich sen daří proměnit ve skutečnost. Čas, který spolu stráví, s sebou přinese řadu silných zážitků, díky nimž se Astrid, Vejce a Pluto sblíží a jejich vzájemné vztahy se nečekaně mění. Román Řeknu o tobě hvězdám není jen příběhem o síle přátelství a moci lásky. Je to také vyprávění o odhodlání mladých lidí, kteří se navzdory příkořím osudu a tragickým životním zkušenostem usilovně snaží nalézt své štěstí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Opowiem o tobie gwiazdom, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povím o tobě hvězdám. Přihlašte se a napište ho.
![Erra Erra](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/453592/m_erra-65af5b2e38f75.jpg?v=1705990959)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
(SPOILER) Musím ještě dodat, že se mi to zdá jak vykrádání hvězdy nám nepřáli. Lehký náznak začíná už v samotném názvu knihy. Později se dostáváme k výletům co musí být zrušeny a dopisování knih. Párkrát jsem zaznamenala, že tam padla i dost podobná věta...například ,,deprese je vedlejší účinek léků, já si myslím, že je to vedlejší účinek umírání" v této knize je to zmíněné jako ,,je to vedlejší účinek léků, mě to připadá, že je to vedlejší účinek vytrácení. Podoba až moc velká, abych věřila, že je to omyl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc nečtu knihy s takovým koncem, ale osobně se mi to líbilo. Bylo to lehce poetické, nebylo to psané z pohledu někoho, ale zároveň ano. Zvláštní styl psaní, ale musím říct, že doporučuji.
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Kniha Povím o tobě hvězdám v seznamech
v Mé knihovně | 62x |
Tahle kniha dokonale vystihovala to, jak se cítím. Autorka nádherně popsala city a duševní onemocnění tak, že se v tom člověk s podobnými problémy dokonale vidí. Jde to těžko popsat slovy, ale určitě má tahle knížka speciální místo u mě v srdci. Určitě doporučuji těm, kteří mají nějaké problémy, o kterých třeba nechtějí mluvit. Knížka vám ukáže, že v tom nejste sami a zároveň vám poradí, co v takových chvílích dělat. Na posledních stránkách je poděkování, které obsahuje i čísla na která můžete zavolat, když se necítíte dobře. Moc doporučuji. Nádhera :)