Povolání otce: Prezident republiky přehled
Ivana Hutařová
Kniha zachycuje osudy potomků československých prezidentů od T.G. Masaryka až po Gustáva Husáka a zmiňuje se i o prvním českém prezidentovi, Václavu Havlovi, který žádné potomky neměl.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povolání otce: Prezident republiky. Přihlašte se a napište ho.
Hodně dobrá kniha.Dozvíme se z ní o soukromí našich prezidentů a také o jejich dětech,což se dneska příliš neví.Doporučuji pro všechny,které zajímají lidské a soukromé stránky života našich prezidentů.
Pohled na všechny naše prezidenty - ne jako na politiky, ale z lidské stránky, jako na otce, manžely. O některých se z této stránky nedalo mnoho zjistit, například o Svobodovi, Gottwaldovi, protože oni si své soukromí příliš chránili a ukazovali se na veřejnosti pouze jako politici. Dále je v knize zmíněn další osud potomků prezidentů a to až do dospělosti.
Velmi zajímavá kniha.
Kniha Povolání otce: Prezident republiky v seznamech
čeští/českoslovenští prezidenti
2003 | Současní čeští spisovatelé knih pro děti a mládež |
2011 | Jedna vražda stačí |
2012 | Vražedný Advent |
2000 | Povolání otce: Prezident republiky |
2003 | Slávka Budínová - Nic jsem nedostala zadarmo |
Kniha je psána populární formou. Není to vyloženě taková ta "drbárna", ale i tak, čekala jsem více. Především prezident Hácha mě velice zajímal. A přesto právě on zde byl vylíčen velmi ponuře až smutně. Stejně tak jeho dcera.
Kniha se čte dobře a i když se příliš z ní člověk stejně nedozví, stojí za přečtení.