Prašné víry přehled
Roger Smith
Drsná jihoafrická detektivka. Vaše noční můra. Aby pomstil to, co miluje, stává se tím, co nenávidí Novinář Robert Dell je na útěku před obviněním z vraždy vlastní rodiny a jeho jediným spojencem je jeho nejstarší nepřítel: vlastní otec. Když se Bobby Goodbread, bývalý zabiják CIA, v posledním pokusu o spásu připojí k synovi, který na krvavém tažení po celé zemi pronásleduje skutečného vraha, společně odhalují spiknutí, které sahá do nejvyšších politických kruhů. Děj románu se odehrává na pozadí chaosu postapartheidní Jižní Afriky, kde z minulosti vystupují přízraky dávných kmenových pověr.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , PanteonOriginální název:
Dust Devils, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prašné víry. Přihlašte se a napište ho.
K tomuto autorovi jsem se dostal zásluhou čtenářské výzvy a vůbec nelituji. Děj sice není až tak originální, ale popis jihoafrických reálií i charakteristiky postav jsou zajímavé.
Na přebalu knihy se uvádí citát Knuta Rasmussena: "Drsnější než všichni Seveřani dohromady." Nevím kolik pan Rasmussen četl severských thrillerů, protože knihu Prašné víry považuji jako jejich slabý odvar. Ano, střílelo se. Střílelo se hodně. A tekla krev. Hodně krve. Ale řekla bych že to nebylo nic, čím by měl být pravidelný čtenář thrillerů (zejména severských) otřesen.
Připravované knižní novinky (31. 8. - 7. 9.)
29.08.2015
Kniha Prašné víry v seznamech
Africká detektivka, kterou jsem četla kvůli čtenářské výzvě. Mám z ní spíš takové smíšené pocity: neurazí, nenadchne.
Nicméně děj na těch 288 stránkách ubíhá opravdu rychle, pořád se něco děje. A na tolik jednotlivých mrtvol, kolik je v téhle detektivce, jsem ještě v žádné knize nenarazila. Hrubým odhadem jich bylo tak kolem čtyřiceti, prostě v každé druhé kapitole umřel někdo, koho už jste znali jménem a skoro už jste se těšili, jak bude jeho příběh pokračovat.
Pro odlehčení od hutných tlustých knih je to dobrá oddechovka, ale nejde moc do hloubky a než si s hlavními postavami stihnete vybudovat nějaký vztah, už jste na konci.
I tak díky za seznámeni s africkým autorem drsným mafiánským světem v Jihoafrické republice.