Pravda o cukru: Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života přehled

Pravda o cukru: Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541583/bmid_pravda-o-cukru.png 5 178 178

Chcete zlepšit svůj zdravotní stav, lépe spát, mít lepší náladu, více energie, lepší pleť, snížit chuť na sladké i svou hmotnost? To vše je možné. Díky jednoduchým fintám, které vám ve své audioknize představí biochemička Jessie Inchauspé, ve virtuálním světě známá jako Glucose Goddess, zpomalíte stárnutí organismu, ale přitom se nebudete muset vzdát svých oblíbených jídel, jež vám dělají radost. Jessie vychází z ověřených vědeckých poznatků i ze svého výzkumu. Díky jejím trikům se naučíte kontrolovat hladinu krevního cukru, což bude mít kladný dopad na vaše zdraví a náladu. Glukóza neboli krevní cukr je malá molekula v těle, která výrazně ovlivňuje naše zdraví. Když jíme potraviny bohaté na škrob a cukr, uvolňuje se do krve. Devadesát procent z nás má v krvi příliš vysokou hladinu glukózy – a řada z nás o tom neví. A jak se to projevuje? Neodolatelnou chutí na sladké, únavou, neplodností, hormonálními problémy, akné, vráskami… A po nějakém čase může dojít k rozvoji závažnějších obtíží, jako je cukrovka druhého typu, syndrom polycystických ovarií, rakovina, demence nebo kardiovaskulární problémy. Jessie sestavila deset srozumitelných a originálních triků, díky nimž si hladinu glukózy v krvi vyrovnáte, a tak se zbavíte nepříjemných projevů, které její zvýšenou hladinu doprovází. Přitom ale nebudete muset držet dietu a můžete dál jíst své oblíbené potraviny. Své zdraví máte na dosah! Výjimečná audiokniha, která vám zábavnou formou předá nejnovější vědecké poznatky a ukáže vám, jak mít svůj krevní cukr pod kontrolou a jak lze i malými změnami v jídelníčku dosáhnout velkého zlepšení zdravotního stavu.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: audiokniha , Jota

Glucose Revolution: The Life-Changing Power of Balancing Your Blood Sugar, 2022

Interpreti: Jana Dostálová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravda o cukru: Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života. Přihlašte se a napište ho.

Eiktirin
včera audiokniha 5 z 5

Tohle je boží návod, jak správně jíst a jak se vyvarovat chuti na sladké a glykemické horské dráhy.

Po poslechu jsem si hned objednal i Pravda o cukru : Rady tipy recepty tak moc mě kniha chytla. Líbí se mi, že tu autorka jde i proti takzvaným zdravím dietám, které dokážou udělat ještě větší zlo. Vím, že knížek tohoto typu je možná víc, ale mě byla doporučena tahle a nelituji, že jsem si poslechl.

Audioknihu skvěla namluvila paní Jana Dostálová.

Líbilo se mi jak autorka dala na začátek nějakou tu teorii o sacharóze, škrobu nebo vláknině. Ale více se mi líbila 3 část, kde jsou rady a typy a hlavně příběhy skutečných lidí, co zkusili metody na zploštění glykemických špiček a opravdu jim to pomohlo.

Opravdu mě překvapilo, jak málo toho vlastně vím o jídle. Určitě typy a rady vyzkouším i v běžném životě. Ztotožnil jsem se i s některými lidmi, co byli v knížce jako příklad - někdy mám nepřekonatelnou chuť na sladké mám po obědě pořád hlad nebo mám změny nálad.

Tuhle knížu bych vážně rád doporučil každému, kdo chce mít lepší život. A pokud chce ještě další informace a zajímavé grafy od fanoušků Jessie doporučuji navštívit její Instagram glucosegoddess, na který v knize taky odkazuje.

Schválně sem zkusím dát ještě poznámku (třeba za 3 měsíce), jak typy a rady a zabraly na mě.

Dresia
30.12.2024 4 z 5

Všechno to dává smysl... teď se tím ještě začít řídit ;)

Snapeova
29.11.2024 5 z 5

Měla jsem trochu tendenci knihu přejít, kvůli jejímu názvu. O cukru už jsem knihy četla, tak jsem se bála, že to nebude nic nového. Jsem ráda, že jsem si ji nakonec přečetla. Pracuji na svém přístupu k jídlu a lepšímu stravování obecně, a kniha mě obohatila o několik zajímavých poznatků a rad, které teď co nejvíce aplikuji v každodenním životě.

Kniha Pravda o cukru: Jak krevní cukr ovlivňuje kvalitu našeho života v seznamech