Pravda přichází z Novy přehled
Kateřina Kašparová
Čtyři roky strávené v redakci zpravodajství soukromé televize, jež se během krátké doby stala nejsledovanější televizní stanicí v ČR, popisuje autorka téměř deníkovou formou v krátkých kapitolách, v nichž dodržuje jak chronologickou posloupnost jednotlivých událostí, tak ryze subjektivní přístup k zaznamenávanému dění. Ačkoli se nevyhýbá obecnějším úvahám o způsobu zpravodajské práce nebo vlivu televizního zpravodajství na politickou scénu či veřejné mínění, největší pozornost věnuje osobním vztahům panujícím v redakci, především pak konfliktu, který ve svém důsledku vedl k jejímu nucenému odchodu a způsobil, že zprvu loajální novinářka zaujala k některým spolupracovníkům, nadřízeným i jmenované televizní stanici jako celku výrazně kritický postoj.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravda přichází z Novy. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem jen zběžně prolistovala a pročetla některé pasáže. Jedná se spíš o rádoby bulvární čtení, které není úplně můj šálek čaje, proto jsem knihu poslala dál.
Knihu jsem četla jako novinku,teď když jsem se ke knize vrátila mi přijde až úsměvná psána je jen z jednoho úhlu pohledu.Kniha je čtivá a za chvilku vás v táhne do zákulisí Novy,opět pouze z pohledu paní Kateřiny.
Kniha Pravda přichází z Novy v seznamech
1998 | Pravda přichází z Novy |
1999 | Zakázané elity |
2009 | Co dělat... |
2001 | Pravda přichází z České televize |
dnes tato publikace působí velmi kuriózně, vzpomeňme si ale všichni, jak jsme byli naivní a čím se nechali krmit před dvaceti třiceti lety