Prazákon: Přežití v pekelném ráji přehled

Prazákon: Přežití v pekelném ráji
https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88844/bmid_prazakon-preziti-v-pekelnem-raji-Ahj-88844.jpg 4 50 50

Za jak dlouho se z lidí zbavených nánosu civilizace stanou šelmy? Skupina studentů a univerzitních pracovníků, kteří se vydali na expedici do Tichomoří, je náhle vržena přímo do pravěku. Nečekanou katastrofou přišli o veškeré výdobytky civilizace a zůstali nazí uvězněni na odlehlém ostrově. Teprve více než po roce se dvěma trosečníkům podaří doplout k pevnině a pro ostatní vyrazí záchranná výprava. Světovým médiím, která se na jejich příběh lačně vrhnou, všichni zachránění předkládají podivně nepřesvědčivá vysvětlení událostí. Autor se rozhodně vypátrat pravdu. Vládla na ostrově všeobecná spolupráce, obětavost a čest, jak trosečníci tvrdí, nebo znásilňování, agrese a dokonce vraždy?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Metafora

Primal, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prazákon: Přežití v pekelném ráji. Přihlašte se a napište ho.

vikaa
07.07.2020 5 z 5

Podle mě jedna z dobrých knih o přežití v extrémních podmínkách. Vzhledem k tomu, že se jedná o fiktivní příběh, nehledala jsem v knize nepřesnosti a nejasnosti a naplno jsem si užívala zajímavý příběh o nezvyklém experimentu. Vzhledem k tomu, že psychologické experimenty byly v minulých dobách velmi často za hranou lidskosti, nijak mě tato situace nešokovala. Chování lidí bylo dobře prokresleno a každá z postav měla v příběhu své místo. Rozhodně doporučuji k přečtení a věřím, že strávíte s knihou mnoho napínavých chvil.

IHT
02.11.2019 2 z 5

Priznam se, ze jsem byl zklaman... Valku spermii jsem cetl pred vice nez 20 lety a byl jsem z ni naprosto nadsen. Autora mam stale v top ten, ale Prazakon je paskvil.
1) do konce knihy se mi nepodarilo zjistit, jaky zanr vlastne ctu. Samozrejme se jedna o fikci, ale kniha se zmita nekde mezi biografickym cestopisem a detektivkou (spatnou detektivkou),
2) stridani vypraveni autora s vypravenim hrdinky me iritovalo, prepis SMSek s Max byl fakt otravny,
3) vypraveni pribehu na zaklade souboru ilustraci? To jako vazne?! Vyskrabanych kaminkem na kusy kury a pritom autor dokazal poznat emoce, barvy, nejjemnejsi detaily a jeste jednotlive osoby? To by byl problem i pro komiksoveho kreslire, ale z rozpadajici se kury, do ktere nekdo ryl sutrem... to je vazne pritazene za vlasy.

V podstate autor, evolucni biolog, chtel upozornit na to, jaci jsme bez civilizacni slupky. Jak moc se podobame lidoopum. Prijde mi, ze vzal klasicke etologicke zaznamy Jane Goodall a napasoval jednotlive simpanze na konkretni lidske postavy sveho pribehu. Od alfa samce Sledge az po posledniho otloukanka Iana. Mne to prislo prvoplanove a nudne, byt musim uznat, ze "detektivni prace" autora pri lusteni pribehu (jakkoliv neverohodna) byla popsana ctive a dramaticky.
Zaverecny pocit z knihy po jejim precteni - uleva, ze uz to je za mnou, a rozcarovani, ze to fakt bylo tak chaoticke a ploche... dve hvezdicky davam autorovi za odborny vhled (a z nostalgie kvuli Valce spermii)

Badger
05.05.2018 3 z 5

První polovina knihy se mi poměrně líbila, avšak ta druhá mě drobek rozčilovala a to ze dvou stručných důvodů.
1)líčení příběhu z obrázků na kůře
2)typické novinářské otravování a vyzvídání autora knihy, to mi teda dávalo jest-li je kniha podle skutečné události to nevím jest-li však ano tak mi to o pisateli udělalo jasnou představu.
Kniha jinak není špatná, místy zajímavosti, často erotika a krásy pustého ostrova spojené s extrémem dlouhodobého přežití a soužití.

Kniha Prazákon: Přežití v pekelném ráji v seznamech

v Mé knihovně56x