Závist přehled
Gregg Olsen
Prázdné rakve série
1. díl >
Noc, kdy Katelyn zemřela, se stalo cosi, co všechno změnilo. Zlo má nejrůznější příchutě. Někdy je hořké, jindy ošidně sladké. Katalyn zjistila den své smrti. V jeden okamžik byla deprimovaným teenagerem a zároveň ztratila život. A pak... ležela na stole z nerezové oceli, oči skleněné, tělo studené, a byla opravdu, ale opravdu mrtvá. Jak se to stalo? Byla to sebevražda, nebo vražda? A kdo za to nese vinu? Dvojčata Hayley a Taylor Ryanovi zakopnou o důkaz, který je mnohem více znepokojující než si vůbec dokázali představit... a prolitá krev je přivede na stopu tajemství z dávné minulosti, o níž by raději ani nic nevěděli. Autor se nechal inspirovat pravdivým příběhem internetové šikany a Závist je prvním dílem odvážné, otevřené a hrůzostrašné série, která vás přivede až na hranu mezi životem a smrtí.... celý text
Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Envy, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závist. Přihlašte se a napište ho.
Nečekejte žádný horor, do toho to má hodně daleko. Ale je to taková průměrná detektivka opepřená troškou paranormálna pro mládež a začínající čtenáře detektivek. Není to vůbec na škodu. Spíš to ulehčuje čtení. Dvojčata dívky SŠ jsou obdařeny darem vizí a z doteků vody vidí víc jak ostatní. Když zemře jejich bývalá kamarádka Katie, rozhodnou se zjistit, jestli to bylo tak, jak to uzavřela policie.
Chvíli jsem se nemohla dostat přes začátek, ale chce to chvíli vydržet, než děj nabere trochu spád. Ale co rozhodně nemohu omluvit, to je spousta gramatických chyb. Ty dojem z knihy jen zhorší.
Kniha se mi dostala do ruky v knihovně náhodou, zaujala mě povedenou obálkou.
Líbil se mi také formát knihy, sympaticky široké stránky, font písma.
Ale už méně - velká spousta chyb.
Co se týče obsahu knihy, až po začtení se, jsem zjistila, že spadá do fantasy pro mládež, což mi úplně nesedělo.
Takové prostředí mladých nevyhledávám, téma taky ne, ale celkově se kniha četla dobře.
V podstatě byla zajímavá, občas psaná i s vtipem - těm, kteří tento žánr vyhledávají - určitě doporučuji.
Kniha Závist v seznamech
sebevražda thrillery horory šikana pátrání v minulosti kyberšikana pro dospívající mládež (young adult)
2022 | Jestli to řekneš... |
2012 | Závist |
2013 | Zrada |
2021 | Lež vedle mě |
2023 | Ozvěny minulosti |
Obálka a anotácia ma poriadne navnadili. Čakala som, že to bude wow, že knihu nebudem chcieť pustiť z ruky. Nestalo sa, ale nebolo to ani zlé. V podstate to bol fajn príbeh.