Prázdniny na planéte Coleida přehled

Prázdniny na planéte Coleida
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113221/prazdniny-na-planete-coleida-113221.jpg 5 276 276

Alenka z planety Země série

1. díl >

Súborné vydanie príbehov Alice Seleznevovej: Dievčatko, ktorému sa nič nestane / Alicino putovanie / Alicine narodeniny. Krásne ilustrovaná sci-fi knižka od známeho predstaviteľa vedecko-fantastickej literatúry. Hlavnou hrdinkou príbehu je Alica, ktorá sa vydáva na svoju dobrodružnú cestu ako 4-ročné dievča. Na konci príbehu sa s ňou rozlúčite ako s 10-ročnou, dobrodružstvami ostrieľanou slečnou. Prostredie a svet, ktoré pred nami autor otvára je skvelo konzistentné a vykreslené.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Pravda

Девочка с Земли: Фантастические повести (Děvočka s Zemli: Fantastastičeskije povesti), 1971

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prázdniny na planéte Coleida. Přihlašte se a napište ho.

jopp
01.10.2024 4 z 5

Musím říct, že autor měl neuvěřitelnou fantazii, vyprávění je velmi barvité. Kniha je stará 50 let, některé věci jsou už mimo, ale vzhledem k tomu, že jde o dětskou literaturu, tak to vlastně ničemu nevadí. Čteno synovi 8 let, který si příběh užil a já s ním.

Ladis777
28.08.2024 5 z 5

Příběhy Alenky/Alisy jsem měl rád už v dětství, než vyšla kniha, vycházelo něco na pokračování v Ohníčku. Je to trochu naivní a trochu ideologické, ale bavím se dobře i teď a líbí se to i dceři, což mě těší - ne vždycky vytáhnu knihy, které ji potěší.

klaudiasmelkova
24.08.2024 5 z 5

Knihy o Alici som čítala ešte ako dieťa a veľmi sa mi páčili. Bolo to jedno z mojich prvých stretnutí so sci-fi literatúrou, ktorú som si neskôr veľmi obľúbila. Teraz som sa rozhodla, že si ich prečítam znova, všetky som si požičala z našej knižnice, dokonca aj zopár, čo majú v origináli. Alica nesklamala, aj po toľkých rokoch sa mi ešte stále jej príbehy páčia.

Kniha Prázdniny na planéte Coleida v seznamech