Prázdniny v Heidelbergu přehled
David Lodge
Konfrontace válečného dětství dospívajícího chlapce s jeho zážitky z poválečného Německa. Po dnech strádání a strachu prchají sourozenci Kate a Timothy do Heidelbergu, kde Kate pracuje jako sekretářka pro americkou armádu. Timothy se rázem ocitá v bohatém, válkou nedotčeném městě mezi pohodlně si žijícími Američany.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1996 , MustangOriginální název:
Out of the Shelter, 1970
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prázdniny v Heidelbergu. Přihlašte se a napište ho.
Krásně napsaná kniha o dospívajícím klukovi z Anglie, co se dostane do poválečného Německa a zažije krásné období svého života
Velmi zaujimavy pohlad na povojnovy svet. Vkadtne stret dvoch svetov, ktore z vlastnej skzusenosti nepoznam. Rozbity a ubohy Londyn po vojne a kusok zachovaleho Nemecka v uprave pre americanov cez pohlad maleho chlapca ci mladeho muza. Velmi pekna kniha.
355 knižních tipů na téma prázdnin
04.07.2022
Kniha Prázdniny v Heidelbergu v seznamech
1980 | Hostující profesoři |
2000 | Svět je malý |
2006 | Den zkázy v Britském muzeu |
2009 | Nejtišší trest |
2012 | Výkvět mužství |
Knihy Davida Lodge mám ráda už dlouho, ale tuto jsem objevila naprosto náhodně. A je snad nejlepší ze všech! Myslím, že velice věrně vystihuje situaci politickou, ekonomickou i morální nejen na americké základně v Německu nebo v Anglii, ale v Evropě vůbec.