Pražské bahno přehled
Karel Ladislav Kukla
V prvním poválečném výběru z díla českého novináře a dramatika K.L. Kukly přinášíme pravdivý obraz odvrácené tváře Prahy mezi dvěma válkami, jejího podsvětí se všemi jeho hrdiny, figurkami a barvitými příběhy.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražské bahno. Přihlašte se a napište ho.
Dlouho jsem čtení knihy odkládal, ale jelikož mi zůstala jako něco málo po mém dědu, nakonec neunikla mé pozornosti.Autor zrodil famózní kroniku hlavního města naší drahé vlasti a to v době, kterou už živý nikdo nepamatujeme, avšak stojí za to se o ní něco dozvědět.Kniha obsahuje příběhy dob první republiky,za mocnářství R-U i dávno před ním, popsané někdy vesele, někdy detailně se vší zrůdností.Moc se mi líbila povídka "Sklenice piva" psaná umělecky nejspíš životem.
Čtu to už několik let znova a znova. Na poprvé Vám to strhne růžové brýle kterými hledíte na 1 republiku a odhodí je do syrové reality bídy a zločinu. Protože se jedná o novináře a jeho články, které publikoval, má to velmi slušnou vypovídající hodnotu o konkrétní době. Nevědomky též ilustruje zmizelá místa staré Prahy.
Kniha by měla mít čestné místo v každé knihovně, jako má v té mé.
64 knižních novinek (9. - 23. října)
09.10.2017
Kniha Pražské bahno v seznamech
1920 | Podzemní Praha |
2017 | Pražské bahno - historie nemravnosti |
1927 | Konec bahna Prahy |
2005 | Z hlubin Pražského podsvětí |
1929 | Batalión |
Některé kapitoly a části jsou zajímavé, některé naopak zdlouhavé. Měl jsem problém knížku dočíst.