Pražské katastrofy přehled
Eva Hrubešová , Josef Hrubeš
Ve své další knize nazvané Pražské katastrofy se známí pragensisté Eva a Josef Hrubešovi zabývají smutnými událostmi, které stověžaté město nad Vltavou postihlo v průběhu několika staletí. V mnoha kapitolách připomínají kupříkladu požár Národního divadla, zničující povodně v letech 1890 a 2002, havárie leteckých balónů na Zemské jubilejní výstavě v roce 1891, výbuch parního kotle a následné potopení parníku Františka Josefa I. v roce 1898, zničující požár velké barokní zbrojnice na Vyšehradě, zřícení domu Na Poříčí, známější tramvajové nehody, nálety spojeneckých letadel na Prahu na sklonku II. světové války, požár plynojemu v Michelské plynárně, havárii lanové dráhy a sesuv zeminy na Petříně a další. Některé katastrofy byly způsobeny přírodními živly, válečnými událostmi, selháním lidského faktoru a bohužel i úmyslně. Jednotlivá témata autoři zpracovali podle historických odkladů, které shromažďovali několik let.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražské katastrofy. Přihlašte se a napište ho.
Praha z jiného pohledu. Výborně a jednoduše psaná kniha o tragických událostech pražských dějin. Pro každého milovníka historie, nejen té pražské.
Kniha Pražské katastrofy v seznamech
v Mé knihovně | 12x |
Při procházkách Prahou se budu na jistá místa dívat úplně jinýma očima. Jako hasiče a milovníka historie mě kniha naprosto uchvátila. Některé příběhy pro mě byly dokonce úplně nové. O to více mám teď nutkání seznámit s těmito příběhy i své blízké okolí. Z minulosti je třeba si brát ponaučení a to tato kniha ukazuje naprosto dokonale.