Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) přehled
Dan Hrubý
Pražské mordy série
1. díl >
Pražské mordy navazují v mnohém na populární cyklus Pražských příběhů. Popisují více než padesát skutečných kriminálních případů z posledních let monarchie. Mapují svět pražské prostituce. Autor sleduje pátrání tehdejších detektivů, okolnosti, jež vedly k dopadení pachatelů. Kniha zahrnuje i případy, které se nikdy nepodařilo objasnit nebo samotný zločin před soudem prokázat. Dan Hrubý přitom situuje celé vyprávění do konkrétních čtvrtí, ulic a domů, takže se čtenář může vypravit v jeho stopách. Hledat místa, kde se mordy i další neblahé skutky odehrály, kde žili pachatelé i jejich oběti. Pozná tak docela jinou Prahu, a kdykoli bude v budoucnu procházet kolem, vzpomene si… Kniha obsahuje stovky obvykle dosud neznámých fotografií.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918). Přihlašte se a napište ho.
Bichličku jsem si dávkoval (a vychutnával) postupně, dozvěděl jsem se spoustu zajímavého. Dá se říct, že je to takový ten true crime s vibem starých časů. Doporučuji a jdu na druhý díl, už čeká.
Velmi pěkné, i když pro mě mají největší cenu ty staré fotografie pražských zákoutí. Cyklus Pražských příběhů se mi líbí o kapánek víc.
Knižní novinky (35. týden)
29.08.2021
Kniha Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) v seznamech
v Mé knihovně | 54x |
Praha historie, dějiny 19.-20. století zločiny 1. pol. 20. století pragensia stará Praha skutečné kriminální případy 2. pol. 19. století podle skutečných událostíAutorovy další knížky
2015 | Pražské příběhy - Na cestě Malou Stranou |
2021 | Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) |
2005 | Zelený Raoul: Deset let České republiky očima ufona |
2016 | Pražské příběhy 2 - Cesta na Hradčany, Nový Svět a zpátky na Malou Stranu |
2013 | Zelený Raoul - S opicí na Hrad |
Hodně objemná kniha jak do velikosti, tak do množství případů o kterých se zde dočtete. Četla jsem postupně, zdolat ji naráz by se mi asi nepodařilo. Kniha na vás dýchne závanem starých časů, ale kriminalita v té době existovala úplně stejně jako dnes. Jen ty prostředky jak se dopátrat pachatelů byly úplně jiné a rozhodně to kriminalisté neměli jednoduché. Druhý díl na mne čeká, tak snad ho také udolám.