Pražské pamětní desky přehled
Tomáš Koutek
Součástí historie měst jsou nejen významné kulturní památky, ale také místa, která nejsou na první pohled tolik okázalá, přesto však k dějinám patří, neboť nám připomínají osoby, které byly s městem spojeny a něčím se zapsaly do jeho historie. Jde o pamětní desky - němá, a přece vyprávějící svědectví o lidech, na něž by se nemělo zapomínat. Autor zdokumentoval pražské pamětní desky nejvýznamnějších osobností. U každé osobnosti je její stručný životopis a samozřejmě je kniha také vyzdobena ilustrativními fotografiemi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražské pamětní desky. Přihlašte se a napište ho.
Pozoruhodná kniha, která mi nabídla víc, než jsem původně čekal. Oceňuji zejména velmi dobře zpracované medailonky mnoha známých, ale i málo známých a prakticky neznámých osobností. Oceňuji rovněž věcný autorův přístup v případě některých kontroverzních osobností, což je, v dnešní době, plné neuvěřitelných absurdit, opravdu pozoruhodné.
Kniha Pražské pamětní desky v seznamech
2011 | Zapomenuté české kostely – Po stopách umírající krásy |
2014 | Románské kostely Čech |
2008 | Nejkrásnější české rybníky |
2003 | Městské brány v Čechách |
2016 | Čeští biskupové a arcibiskupové |
nádherná kniha, kdy člověka jdoucího po Praze, donutí zvednout oči na fasády domů, zastavit se a vidět, kdo zde žil