Pražský poutník aneb Prahou ze všech stran přehled

Pražský poutník aneb Prahou ze všech stran
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552840/bmid_prazsky-poutnik-aneb-prahou-ze-vsech-stran.jpg 4 12 12

V záplavě turistických pražských průvodců, které se objevily v posledních letech, stále ještě chybí publikace, která by důvěrně oslovila nejen návštěvníka našeho hlavního města, ale i rodilého Pražana. Pražský poutník je knihou, jež kromě návodů na turistické procházky doplňuje tyto trasy zajímavým vyprávěním o historii jednotlivých lokalit, budov i dalších zajímavých objektů. A tak kromě nezbytných historických údajů před čtenářem doslova ožívají přepestré dějiny Prahy s jejími zajímavostmi a tajemstvími, a hlavně lidmi. Bez nadsázky lze tuto knihu charakterizovat jako průvodce a malé dějiny Prahy v jedné podobě. Knihu doprovází 35 reprodukcí unikátních dobových rytin Vincence Morstadta.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pražský poutník aneb Prahou ze všech stran. Přihlašte se a napište ho.

JancaMia
17.09.2023 5 z 5

Kultovní průvodce po Praze. Za život mi prošlo rukou několik různých vydání. Všechny procházky jsou neobyčejně mile zpracované , až na člověka dýchne z knihy doba starých časů .

Kral880
16.08.2019