Jako pára nad Texasem přehled
Garth Ennis , Steve Dillon
Preacher (Kazatel) série
1. díl >
Anděl a ďáblice se oddají zakázané lásce a jejím výsledkem je nová – pravděpodobně všemocná – bytost Genesis. Bůh si zbalí kufry a uteče z Nebe a Genesis uteče rovněž a schová se v hlavě nedobrovolného texaského kazatele Jesse Custera. Poté, co se tento znovushledá se svojí někdejší milenkou Tulip a jejím novým známým, irským upírem Cassidym, cesta ze hledáním Boha a odpovědí může začít. Jenom je potřeba dát si pozor na Svatého zabijáka, který je uprchlé Genesis (potažmo Jessovi) na stopě.... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2004 , BB art , CrewOriginální název:
Preacher: Gone to Texas, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jako pára nad Texasem. Přihlašte se a napište ho.
Začátek jedné z nejlepších "devadesátkových serií". Garth ve své nejlepší formě když byl ještě mlád a sršel nápady. Vlastně je to takový komiksový Tarantino a nejsem si jist jestli by v době Ságy a Paper girls mohl tento komiks dnes vyjít v nezměněné formě. Náctiletí čtenáři si příběh užijí více, ale i starším má co nabídnout. Seriál nebrat.
Tak tohle je hodně velký odvaz. Je to třeba číst bez předsudků, bez záklopky a jen se nechat unášet příběhem plným explicitního násilí, sprostých slov, ulítlých nápadů, narážek na víru, božích přikázání vyřčených nebožími ústy, ... Já si to tedy užíval plnými doušky a jsem zvědav, zda takto vysoko nastavenou laťku udrží i další díly. Ještě bych chtěl vyzdvihnout obálky jednotlivých sešitů - jedním slovem skvosty.
Kniha Jako pára nad Texasem v seznamech
Toto je pravý komiks vždycky se těším na další