Pred pádom přehled

Pred pádom
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340051/bmid_pred-padom-UNi-340051.jpg 3 208 208

Za hmlistého letného večera sa na palube súkromného lietadla do New Yorku zíde jedenásť ľudí – desať boháčov a jeden neúspešný maliar. Osemnásť minút po štarte sa lietadlo zrúti do oceána. Katastrofu prežije iba maliar Scott Burroughs a štvorročný chlapček, posledný dedič z rodiny rozprávkovo bohatého a vplyvného mediálneho magnáta. Čo sa vlastne dialo pred osudným pádom lietadla? Na akej životnej ceste sa ocitli cestujúci a posádka, skôr než sa rozhodli pre osudný let? Jej peripetie prežívame so zbohatlíkom z Wall Street a s jeho manželkou, s mladým Texasanom, ktorý práve priletel z Londýna, so ženou tápajúcou v neistote, či sa v živote rozhodla správne, s kariérnym pilotom... a záhada okolo tragédie sa prehlbuje. Odhaľujú sa detaily intríg jednotlivých aktérov a tie poukazujú na desivé sprisahanie. Mohla azda toľko vplyvných ľudí pripraviť o život len obyčajná náhoda? Alebo ide o niečo oveľa temnejšie? Hrozí, že nasledujúce udalosti sa úplne vymknú spod kontroly v besnejúcej búrke mediálneho šialenstva a verejných obvinení. Chlapec, ktorého so záchrancom spája čoraz pevnejšie puto, sa zatiaľ snaží vyrovnať s nežiaducou slávou a vyšetrovatelia sa zase pokúšajú vydolovať z trosiek pravdu o katastrofe.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Before The Fall, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pred pádom. Přihlašte se a napište ho.

tomasabi
23.02.2024 3 z 5

Příjemná jednohubka, kdy jde o takový knižní scénář k akčnímu filmu s tajuplným dějem, který ve svém rozuzlení ani tak tajuplný není, ovšem kouzlo příběhu je v tom, že po havárii letadla se začne vypravovat příběh každé jedné postavy, až se dostanete k té poslední, která Vám tu zápletku konečně objasní. Autor se zaměřuje mimo jiné na moc médií a jejich touze přinést hlavně senzaci, která vydělá peníze, než nestranně informovat. Postavy jsou nijaké. Miliardář, milionář, jejich ženy, malíř a posádka letadla. Všichni jsou jaksi šablonovití a jednodušší. Dobrá četba na dovolenou s tím, že knížku můžete nechat v šuplíku na hotelu. Vozit ji zpět domů by byla zbytečná zátěž

Rebarborka
28.07.2023 2 z 5

Co se vleče, neuteče...
+ začátek knihy, pár míst uprostřed, závěr
+ realistické vztahy, nedokonalé postavy
- rozvleklost, plochost
- zbytečné popisy (potřebuju vědět, jak vzniká záznam zvuku?)
- každá postava má svůj příběh, ale málokterý vyvolá nějaké emoce
- budování napětí
Dlouhý literární útvar scenáristovi Sběratelů kostí a Farga nesvědčí.

Mihal27
06.01.2023 4 z 5

Knižku som dostal na Vianoce. Ono to nebolo zlé ale niečo mi tam chýbalo. Čo Vás strhne a idete si proste svoje. Poznáte keď Vás 50 strán neskutočne baví a hltáte stranku po stránke a potom ďalších 50 strán Vás absolútne nebaví? Tak presne teraz som to zažil po prvý krát. Príbeh bol zaujiamvý a aj postavy boli v pohode.

Tao Te ťing - poznaťdruhých je múdrosť.Poznať seba je umenie.

Listopadové knižní novinky

14.11.2016

Thriller, který si podmanil svět

08.11.2016

Ocenění knihy (1)

2017 - Edgar Allan Poe Awards (Best Novel)

Kniha Pred pádom v seznamech