Predĺžený víkend přehled
Joyce Maynard
Prvý septembrový pondelok sa v Spojených štátoch amerických tradične oslavuje Sviatok práce: to je aj dôvod na predĺžený víkend, ktorým sa definitívne končia dovolenky a letné školské prázdniny, a ľudia sa vracajú k bežnému pracovnému rytmu. To je časový priestor komorného psychologického trileru Joyce Maynardovej odohrávajúceho sa v malom americkom meste. Na rozvedenú matku Adele, ktorá sa so svojím synom Henrym vydala do obchodného domu na predškolské nákupy, sa obracia zranený muž so žiadosťou o pomoc. Vysvitne, že je to trestanec, ktorý utiekol z väzenskej nemocnice. Adele, žijúca dovtedy v hlbokej psychickej traume z manželského rozchodu a vedome odlúčená od sveta, mu poskytne úkryt vo svojom dome. V priebehu predĺženého víkendu sa medzi trestancom a Adele vyvíja zvláštny vzťah, oscilujúci medzi vášnivou láskou a rukojemníckou drámou. Maynardová svoj príbeh rozpráva očami trinásťročného Henryho, ktorým lomcuje puberta a frustrácia zo straty otca. Henry si trestanca postupne obľúbi ako náhradného otca. Pravdaže, do týchto krehkých vzťahov vstupuje prvé dievča, ktoré o Henryho prejavilo záujem a ktoré je – ako v antickej dráme – priamou príčinou nadchádzajúcej katastrofy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Predĺžený víkend. Přihlašte se a napište ho.
... pod jednou střechou. Stisk rukou. Jak se peče štěstí. S ingrediencemi uvnitř sebe. Víry a krásy, které zvážit nelze. Uzamčeni časem, odpoutáni citem, který zasypal těžkosti a rány, který se rozprostřel ve vůni ranní kávy. Čerstvě a silně. V páji nebeském. Až po okraj. Nadýchaně. Nebeská krmě "z věcí domova," v ráji pozemském. Duet touhy a lásky na, jako jeden dech. Být milován a milovat vzájemně.
Kniha Predĺžený víkend v seznamech
Tohle bylo pěkně napínavé a pro mě dojemné, silné čtení. Neobvyklá romance, která ve mě rezonovala ještě dlouho po přečtení příběhu. Jsou knížky, které přečtu a už si na ně ani nevzpomenu. U této si i po čase rozhodně vybavím děj a někdy se k ní zase vrátím znova. A určitě kouknu i na film.