Přehled hub střední Evropy přehled

Přehled hub střední Evropy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545832/bmid_prehled-hub-stredni-evropy.jpg 5 11 11

Atlas ukazuje pestrost a bohatství velkých hub ve střední Evropě. Základní počet 1206 vyobrazených taxonů je v poznámkách doplněn o více než 800 dalších. Počtem druhů tak kniha patří k nejrozsáhlejším mykologickým příručkám v Evropě. Obecné kapitoly se věnují vnější i vnitřní stavbě hub, jejich ekologii, ohrožení a ochraně, pojednávají o nomenklatuře, toxinech, barvách, chutích a vůních, přinášejí rady pro určování hub, jejich sběr a využití v kuchyni. Popisy hub obsahují informace potřebné k jejich určení. Ilustrace zobrazují typický vzhled plodnic jednotlivých druhů. Mnoho hub lze spolehlivě určit jen mikroskopicky, proto popisy obsahují údaje o nejdůležitějších mikroznacích. Nechybí informace o jedlosti, nejedlosti či jedovatosti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přehled hub střední Evropy. Přihlašte se a napište ho.

gonga
08.01.2022 5 z 5

Fantastická práce. Pro milovníky hub něco, co je zabaví na dlouhé dny a vyvolá nepřekonatelnou chuť vyrazit do lesa.

vvikingg
08.03.2021 5 z 5

pěkné kresby, stručné popisy, milovníka hub potěší

carex
22.08.2017 4 z 5

Trochu mě zklamalo, že první houba, kterou jsem hledala, v knize chybí (přestože v ČR roste), ale jinak je to krásná kniha.

Kniha Přehled hub střední Evropy v seznamech