Přehled středoškolské fyziky přehled
* antologie , Emanuel Svoboda
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přehled středoškolské fyziky. Přihlašte se a napište ho.
Učebnice je souhrnem všeho, co patrně můžete v rámci středoškolské fyziky potkat ve výuce. Abyste si učebnici užili, musíte už o fyzice něco vědět. Pak pro vás může být přínosem.
Nicméně jí chybí motivační části s popsaným užitím, tj. Aplikace poznatků. Chybí v ní popisy jednoduchých pokusů, díky nimž si uděláte o dané problematice lepší představu.
Pokud jste zvídavý a o fyzice nic nevíte, nekupujte si ji. Místo toho zkuste sehnat knížky např. od pana Opavy a jiné materiály - sbírky pokusů a experimentu.
Pokud budete k fyzice přistupovat způsobem, že informace budete sbírat bez jejich hlubšího zkoumání a bez potřeby znát, jak věci fungují, a pár suchých vzorečků bude pro Vás důležitějších, než jejich pochopení, je to kniha pro Vás. Nenáročná učebnice pro nenáročné studenty.
Kniha Přehled středoškolské fyziky v seznamech
Největší výhodou knihy je ucelenost, na rozdíl od jiných učebnic není nutné neustále prohledávat ostatní díly. Mám starší vydání (1991) a kromě astrofyziky je aktuální. Jediná kapitola, která by se do středoškolské učebnice hodila, je speciální teorie relativity.
Rozhodně nesouhlasím s komentářem svickop, naopak, učebnice vysvětluje všechny jevy pochopitelně, srozumitelně a zároveň v souvislostech s ostatními oblastmi fyziky. Rozhodně je potřeba si uvědomit, že to je středoškolská a ne vysokoškolská učebnice.
Edit. STR tam je, akorát schovaná v mechanice