Překvapení ve Skotsku přehled
Julie Shackman
Romantické dobrodružství v malebných kulisách Skotska Když se Sophie Harknessová dozví, že pro ni její nedávno zemřelá babička koupila obchod v půvabném městečku Briar Glen, je přinejmenším překvapená. S odhodláním a nadšením se pustí do nového dobrodružství. Otevře obchod s porcelánem a tajemně získá starožitnou čajovou soupravu, jejíž původ se pokusí rozluštit. S pátráním jí pomáhá charismatický, ale odtažitý odborník Xander North. I on skrývá komplikovanou minulost, ale společné odhalování tajemství je sblíží způsobem, jaký nečekali. Sophie vrací do Xanderova života radost a postupně rozehřívá jeho chladné srdce.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
A Scottish Highland Surprise, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Překvapení ve Skotsku. Přihlašte se a napište ho.
Pěkným romantickým čtením jsem zahájila letošní rok a zrovna se mi to hodilo do ČV s příběhem rodinného tajemství.
Zápletka se točí okolo neotřelého tématu - rozjezdu obchůdku s porcelánem všeho druhu, historického i moderního a všech cenových relací. Nechybí ani přesah do minulosti do začátku a 70.let 20.století. Já si to užila.
Nevím, co jsem čekala, ale zas tak mě to nenadchlo. Místo, aby nám autorka předala onu fascinaci porcelánem, pořád jen mluvila o lásce a vášni, která plytce zůstala ležet na stránkách. Na to, že to měl být milostný příběh, se hlavní hrdinové viděli asi třikrát, než došlo na "ten řekl to a ten zas tohle" a bum. Tři paralelní příběhy z různých časových období a ani jeden nebyl vypracován pořádně. Škoda, potenciálu tam zůstalo mraky
Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2024
Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)
13.09.2024
Kniha Překvapení ve Skotsku v seznamech
v Mé knihovně | 81x |
Prelínanie minulosti so súčasnosťou, odhaľovanie dávno zabudnutých tajomstiev, prekonávanie samého seba a skúšanie nových vecí na pozadí obchodíku s porcelánom. Asi tak by som zhrnula tento román, ktorý je ukrytý za veľmi pekným farebným vizuálom a prostredím Škótska, avšak rozhodne by som ho nenazvala románom ľúbostným.
Romantická linka, na ktorú som sa tešila, absolútne nesplnila moje očakávania. Neprišla mi veľmi reálna a ani sa mi nezdalo, že by jej bol dostatok (ja by som kľudne ešte čo-to práve v tomto smere pridala).
Všeobecne ale bol príbeh veľmi príjemný, oddychový, prelínanie časových liniek bolo prehľadné a napísané akurátne tak, ako to ja mám rada. A musím vyzdvihnúť aj škótske prostredie a najmä zriedka videný obchod s porcelánom.