Přemožitelé času 01 přehled

Přemožitelé času 01
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44887/bmid_premozitele-casu-1-dJC-44887.jpg 5 20 20

Přemožitelé času série

1. díl >

Zajímavosti ze života slavných osobností celého světa. Sestavil Milan Codr. Kniha je rozdělena na několik částí podle oborů osobností: Literatura Věda a technika Hudba Výtvarné umění

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přemožitelé času 01. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Vidlička
11.10.2022 4 z 5

Jó, kde jsou ty doby, kdy jsme si místo wikipedie otevřeli nějakou takovouhle knížku! Úplně se vidím, jak by se podle ní dělaly referáty jak víno! Sice v každé kapitolce agitka jak prase, ale jinak poučení, inspirace a nostalgie jak brno! (Hergot, koukám, že se ze mě sypou přirovnání jak lupy!)

xulij01
01.07.2022 5 z 5

Hezky zpracovaná publikace, kde se lze dozvědět čtivou formou řadu zajímavých informací o známých osobnostech. Rozdělená je do čtyř sekcích: literatura, věda a technika, hudba, výtvarné umění. Zajímavé je, že to není práce jednoho člověka, ale většího množství autorů (někteří z nich zpracovali životopisy více známých osobností).

U každé osobnosti je uvedený malý černobílý kreslený portrét. Navíc je v knížce celkem 16 stran černobílých a 32 barevných příloh (vyobrazení uměleckých děl, vynálezů, osobností…). Ve své době to musela být oblíbená knížka, a i dnes má rozhodně co nabídnout. Novější knížky podobného typu kladou často důraz na obrazovou přílohu, a tak nějak zapomínají na kvalitu textu (informací), což u této publikace rozhodně neplatí. V sekci literatury jsou například: Thomas Mann, Jules Verne, Denis Diderot, Jack London… Věda a technika: Alexander Fleming, Giordano Bruno, Karel Klíč, Jan Janský… V hudbě: Guiseppe Verdi, Niccolo Paganini, Fryderyk Chopin, Georges Bizet. Ve výtvarném umění: Honoré Daumier, Tiziano Vecelli, Raffael Santi, Václav Hollar…


Pavelpi
27.07.2019 5 z 5

Velmi zajímavá encyklopedie z doby minulé.Každý se dozvěděl,co potřeboval samozřejmě pokud měl zájem.Myslím,že i dnes v době počítačů a internetu je kniha dobrá.Když totiž hledám nějaké informace o slavných osobnostech někdy jsou na internetu hodně zkreslené,nepravdivé a ještě napsané podivným stylem,takže raději sáhnu po těchto publikacích a dozvím se pravdu a ještě napsanou správnou češtinou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přemožitelé času 01 v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Autoři knihy

Milan Codr
česká, 1925 - 1996