Přerušený řetězec přehled

Přerušený řetězec
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484540/bmid_preruseny-retezec-qXo-484540.png 4 16 16

Oskar Rosen se sice narodil koncem druhé světové války v Čechách, ale sedmdesát let prožil ve Francii. Když se nyní od notáře dozvídá, že dědí po své dosud neznámé tetě Vilemíně Pokorné dům a další nemovitost v Praze, rozhodne se přiletět, aby zjistil, jaké jsou vlastně jeho kořeny, a najímá si soukromého detektiva, který hovoří francouzsky, aby mu s pátráním pomohl. Jednoho dne dostane detektiv Rosenovu textovku, že ho urgentně potřebuje. Když však dojede do jeho bytu, najde Rosena umírajícího. Je zřejmé, že šlo o zabití. Nezbývá než zavolat majora Hackenschmieda z oddělení vražd...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přerušený řetězec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Atara16
10.02.2024 5 z 5

Kniha, od které se nešlo odtrhnout.

čef
31.07.2023 5 z 5

Důkladné pátrání v minulosti jedné částečně židovské rodiny. V době 2. světové si řada jejich členů užila mnoho pronásledování a také smrt. Smrt si po letech vysloužil i potomek jedné z větví rodiny a odhalení pachatele nebylo vůbec jednouché. Není to příliš klasická detektivka, soukromý vyšetřovatel je v odhalení až na druhé koleji, ale je to zase o to víc k uvěření než mnohé jiné práce s tímto prvkem. Vcelku mohu zájemcům o historii doporučit.


Domanovak
14.02.2023 4 z 5

Není vlastně doslova pravá detektivka, i když nakonec tam kriminální zápletka je. Ale čte se dobře, uvádí spoustu dobových reálií z doby okupace i pozdější. ( Netroufám si hodnotit nakolik přesně)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Přerušený řetězec v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit2x