Přespávačka přehled

Přespávačka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548570/bmid_prespavacka.jpg 4 37 37

Čtyři dívky zavřou oči. Probudí se jen jedna. Leah a její tři nejlepší kamarádky se převléknou do pyžam, snědí pizzu a dohadují se, na jaký film se budou dívat. Smějí se spolu až do ranních hodin. Druhý den ráno však Lea otevře oči a uvidí tři prázdné spacáky. Ostatní dívky jsou pryč. O dvacet let později se ve svém rodném městečku stále pronásledovaná Leah nikdy nedokázala zbavit pomluv a šeptandy. Jak to všechno mohla prospat? Musí přece vědět, co se stalo. O noci, kdy zmizely Leiny nejlepší kamarádky, se nyní natáčí dokument. Vyjde pravda najevo? Pak Leah přijde do schránky anonymní e-mail. „Zastavte je“. Někdo tam venku ví, co se stalo tu noc, kdy přespávaly. Hrozí Lee hrozné nebezpečí? A najde někdy své ztracené kamarádky. Nebo mají některá tajemství zůstat navždy zachována?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , George Publishing

The Night of the Sleepover, 2024, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přespávačka. Přihlašte se a napište ho.

Acinore
21.01.2025 3 z 5

Rozuzlení super, někdo by řekl že to stejně celou dobu tušíte, ale stejně vás to překvapí. Ale jinak to bylo celé zvláštní, neprůbojné, nemastné neslané... Opravdu to čtete, jen abyste věděli co se teda sakra stalo. Děkuji, můžu jít spát (je 23:47)!

MiskaMa
21.01.2025 3 z 5

Anotace na Přespávačku mě zaujala a na knížku jsem se těšila... Na můj vkus byl ale děj trochu rozvleklý a nadšení se nekonalo. 3*

Ctenar1202
20.01.2025 3 z 5

Čtyři dívky zavřou oči. Probudí se jen jedna. Dvě věty, které nás lákají k přečtení knihy. Leah je náctiletá dívka a společně se svými třemi kamarádkami uspořádají přespávačku. Sice v domě, ale hezky ve spacácích, s pizzou a televizním programem Všechny se na celý večer i noc těší, ale netuší, že se ráno probudí pouze Leah. Zbylá děvčata jsou pryč, zůstaly po nich pouze spacáky.

Když se blíží pětadvacáté výročí zmizení a Leah je dávno dospělá a žije vlastní život, tak ji kontaktuje Owen. Bratr jedné z dívek, který se rozhodl, že natočí dokument a třeba se všichni dozví, co se v minulosti stalo. Leah má na jednu stranu obavy, na druhou stranu i jí celé roky vrtá hlavou, co se té noci stalo. Přesto si myslí, že natáčení dokumentu je velice citlivá záležitost a navíc jí jednoho dne přijde podivný e-mail s varováním, aby nedovolila dokument natočit. Rozbíhají se velice náročné a hektické dny, kdy ani Leah netuší, co je vlastně pravda. A opravdu dívky zmizely beze stopy? Nebo jsou stále naživu a z určitého důvodu se nemohou ozvat?

Knížku jsem četla deset dní. Autor měl velice skvělý námět, ale… Já mu celý příběh tak nějak nevěřila. Leah se občas chovala divně a nebylo to k dané situaci, ale celkově mi její postava moc nesedla. Ono se de facto v knize nic moc nedělo. Zmizelé dívky, e-mail, Leah, která řešila jestli s natáčením souhlasit či nesouhlasit, pak zbytečná vata v podobě doplňujícího příběhu jedné matky, které se Leah snaží pomoci. To podle mě v knize vůbec nemuselo být. Dočítala jsem pouze ze setrvačnosti s tím, že chci vědět, jestli se dozvíme pravdu. A ano, přiznávám, autor si konec hezky připravil a čtenáře čeká velice čtivé zakončení, ale přesto je pro mě Přespávačka průměrným thrillerem. Myslím si však, že začínající čtenáři thrillerů budou spokojenější. Co musím velice vyzdvihnout, je obálka.

Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)

01.12.2024

Kniha Přespávačka v seznamech