Převzetí přehled

Převzetí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545368/bmid_prevzeti.jpg 4 66 66

Rem Erdes zmizel. Jeho bratr Paul ví, že za tím musí vězet něco děsivého, protože Rem je jedním z mocných kněží – a ti nemají přirozeného nepřítele. Paul proto vyráží do New Amsterdamu a společně s Willem Flynnem, změtvorem skrývajícím tvář za podivnou maskou, odhaluje první znepokojivé stopy. Spolu s dalšími přáteli nakonec vytvoří netradiční pátrací tým. To však ještě netuší, že je čeká nebezpečí, které dalece přesahuje jejich nejdivočejší představy…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Převzetí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (24)

marketa9239
04.09.2024 5 z 5

Tak na tuhle akční urban fantasy jsem se velmi těšila. A musím říct, že mne kniha opravdu nezklamala.

Autor mne na příběh nalazoval na svém profilu, kde postupně odkrýval jednotlivé obrázky a informace o hlavních hrdinech. V príběhu se setkáte s několika zvláštními tvory, jako například s hartusi, dery, změtvory a nebo mordery. A i díky jejich obrázkům jsem si všechny dokázala pěkně představit.

Kniha je nabitá akčními pasážemi, které vás nutí číst a autor nás po celou dobu drží v perfektním napětí. Buď dychčíte po informacích jak celá akce dopadne a nebo po informacích jak to vlastně celé je.

Z postav se mi nejvíce líbil Mike, ten jeho tajuplný přístup, jeho myšlenky a chuť poznávat nové, mne donutili se do tohoto mordera zamilovat. Souvisí s ním i dost vtipných situací, kdy se z nej například každý pozvrací a nebo pos...a to doslova.
Ostatní postavy mi přišli sympatické ale nikdo mne nezaujal tak jak právě dokonalý Mike.

Gangsterské prostředí bylo zajímavé a vratila jsem se díky němu do mých hráčských časů Mafie.

Za mne je to skvěle sestavený příběh, plný rozstřílených těl a tělních tekutin rozprsknutých všude okolo. Tajemno dodává mysteriózní záření, které mění lidi ve změtvory a dokáže další neuvěřitelné věci. Jaké? No to si budete muset už prečíst sami v knize.

Knihu doporučuji všem co mají rádi kočičky, stíny a pořádný zbrojní arzenál.

Bety.Černická
04.09.2024 5 z 5

Převzetí se mi celkově líbilo, i když je začátek trochu rozvláčný, je ho potřeba, aby čtenář pochopil celý děj. Zasazení do alternativního období prohibice je zajímavé a v reakci na zdejší komentáře musím říct, že to vůbec nevadilo. Ano, popisem a akčními scénami to připomínalo hru Mafia. No a co? Kdybych tu hru nehrála, neměla bych s čím srovnávat :) Naopak, zavzpomínala jsem na dobu, kdy Mafia vládla skoro všem českým počítačům :)


Jidu
22.08.2024 5 z 5

Pane jo, tohle byla gangsterská jízda plná různých "potvor" od začátku až do konce. Opravdu mě tahle kniha potkala v pravý čas, kdy jsem měla náladu spíše na tohle akční fantasy, kde je jedna střílečka za druhou, než na to epické a mnohdy pomalé.

Naše hlavní postavy jsou opravdu zajímavé. Za vypíchnutí stojí určitě Meg, která má určité schopnosti, ale udělala by vše pro to, aby je neměla. Mně tohle přišlo hodně fajn, že to je zase jiný úhel pohledu než to nadšené juchání, že se konečně povedla nějaká přeměna atd., jak to často ve fantasy knihách bývá.

Co se týká akce, tak autor s ní opravdu nešetří. Střílí se pomalu na každé straně a hlavní hrdinové jsou taková inovovaná Kobra 11. Ale to k tomuhle subžánru patří.

Maličká výtka - předvídatelnost. Vlastně jsem tak nějak vše odhadla, až na asi 1-2 situace a to byla škoda. Šlo to udělat maličko více napínavé.

Celkově ale knihu rozhodně doporučuji! Obzvláště těm, co mají dost upírů, vlkodlaků a těchto prvoplánových tvorů. Tady jsou fakt hodně originální a zajímavé bytůstky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Převzetí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených5x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x