Prezidentův klobouk přehled
Antoine Laurain
Když jednoho dne účetní Daniel Mercier večeří sám v elegantní francouzské brassserii, přímo vedle něj usedne prezident Francoise Mitterand. V tu chvíli ještě netuší, jak jemu a několika dalším Pařížanům změní toto nenápadné setkání život. Klobouk, který si tu prezident toho večera zapomene, totiž zřejmě ukrývá tajemství moci a úspěchu, který nám někdy proplouvá mezi prsty. Jak jinak vysvětlit celý řetězec překvapivých událostí, které to všechno spustilo?... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2017 , XYZ (ČR)Originální název:
Le Chapeau de Mitterrand, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prezidentův klobouk. Přihlašte se a napište ho.
Na začátku mi přišlo, že to kapánek druhne, ale pak se vše rozjelo. Od druhého nositele klobouku už to bylo výrazně zábavnější. Rozhodně jsem si knížku užila a koupila ji tetě k narozeninám. Moc příjemná jednohubka na večer.
64 knižních novinek (9. - 23. října)
09.10.2017
Kniha Prezidentův klobouk v seznamech
prezidentiAutorovy další knížky
2016 | Žena s červeným zápisníkem |
2017 | Prezidentův klobouk |
Příjemná letní oddechovka, kterou ovšem náležitě ocení pouze znalec francouzské historie a zejména francouzské politiky 70. a 80. let.
Ostatní se určitě také pobaví, ale spoustu narážek nepochopí, čímž bude jejich čtenářský zážitek o hodně ochuzen.