Prežil som pochod smrti přehled

Prežil som pochod smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440329/bmid_prezil-som-pochod-smrti-BfW-440329.jpg 3 161 161

Rozprávanie chlapca z Bratislavy, ktorý natruc neumrel. Písal sa rok 1981, keď sa Pavel Taussig rozhodol vytvoriť pre svojho staršieho syna k jeho jedenástym narodeninám svoj životopis, ktorého súčasťou boli aj spomienky na koncentračný tábor. On sám mal totiž presne jedenásť rokov, keď sa ocitol v Auschwitzi. Aj vďaka svojej silnej a nezlomnej vôli prežil hrôzy, ktoré sa tam diali. Neskôr zvládol i ťažké chvíle v táboroch Mauthausen, Melk a Gunskirchen, ako aj obávaný Pochod smrti. Toto je jeho skutočný príbeh tak, ako ho prežíval, keď bol ešte len chlapcom.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prežil som pochod smrti. Přihlašte se a napište ho.

Sova15
předevčírem 2.5 z 5

Jsem po přečtení rozporuplná. První část se mi líbila. Válečné události a pobyt v lágru očima 11 letého dítěte. Ale, jak už tu někdo psal, v druhé části jsem se převážně jen dozvěděla složení stravy. Připisovala jsem to na vrub toho, že chlapec byl v lágru hladový a teď si jídla vážil.
Mrzí mě i velikost fotografií, jsou velmi malé, což je škoda. A nevím, zda rozhození textu došlo v tisku, ale poznámky pod čarou (mnohdy velmi zajímavé) se přelily i na další stranu.
Je mi to líto, ale víc jak 2,5 hvězdy nemůžu dát.

šárka999
26.12.2024 3 z 5

Kniha je hezky napsaná a příběh je sice smutný ale velice čtivý

Sarriii
25.12.2024 2.5 z 5

Jak už bylo popsáno několikrát. První stránky knihy byly zajímavé. O životě a o tom, jak se autor dostal do několika táborů a pár událostech tam. O pochodu smrti. Další část o tom, kolik a jaké měli jídlo v nemocnici a jestli měl nebo neměl horečku mě nebavilo. Fotky a nějaké popisy byli zajímavé, ale jinak pro klasického čtenáře jako mě mi kniha nic moc nedala

Knižní novinky (18. týden)

26.04.2020

Kniha Prežil som pochod smrti v seznamech

v Mé knihovně147x