Přežít s vlky přehled
Misha Defonseca

Příběh sedmileté židovské dívenky, která se sama uprostřed zuřící války vydá z Belgie směrem na východ, kam Němci odvezli její rodiče. Obrovské útrapy, jaké na neuvěřitelné cestě prodělá, ji poznamenají na celý život. V nejtěžších chvílích jí pomáhají přežít vlci, naproti tomu setkání s lidmi jí vždy přinese pouze stres, bolest a zklamání. Nezvyklý a mimořádně působivý pohled na válku očima dítěte, které všechno intenzivně prožívá, ale nic plně nechápe, dokázala autorka ztvárnit tak přesvědčivě jen proto, že ho zakusila osobně. //doplněno: Autorka přiznala, že si příběh vymyslela a nepravdivost příběhu potvrdil i soud. viz http://goo.gl/F5jYYc... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2005 , AlpressOriginální název:
Survivre avec les Loups, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přežít s vlky. Přihlašte se a napište ho.

Páni :).
Smutný příběh děvčete, které odvážně projde Evropou během války. Hledá rodiče, je svědkem věcí, které by nikdo vidět nechtěl. A zažije mnohdy zvláštní situace, které z ní udělají "vlčici."

Románově zpracovaný příběh malé židovské dívenky, která v době války hledá své rodiče. Děj mě vtáhl do děje, byl napínavý, i když trochu neuvěřitelný.
Kniha Přežít s vlky v seznamech
v Mé knihovně | 79x |
2005 | ![]() |
2007 | ![]() |
Kniha mi připomněla další nedávno přečtené knihy: Srdce smečky od Bobbie Pyron a Mala a její kočka od Mala Kacenberg. Smutné, dojemné a za 5*.
Dodatek: o víkendu se podívám i na film