Priateľky z Firefly Lane přehled
Kristin Hannah

Děvčata z Firefly Lane série
1. díl
Román sa odohráva počas troch desaťročí a rozpráva o priateľstve dvoch dievčat, ktoré si v škole sľúbili, že zostanú najlepšími priateľkami do konca života. Netušili, čo všetko ich čaká, aké výzvy im pripraví život, ktorý sa pre každú rozbehol úplne iným smerom. Ambiciózna Tully a romantická Kate sa tridsať rokov navzájom povzbudzujú, ich priateľstvo prežíva búrky – príde aj žiarlivosť, hnev, nenávisť. Myslia si, že všetko prekonali, a vtedy ich rozdelí zrada a ich kamarátstvo podstúpi ťažkú skúšku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Priateľky z Firefly Lane. Přihlašte se a napište ho.

Seriál jsem zatím neviděla. Chvíli mi trvalo se začíst, později jsem to vdechla za pár večerů (možná spíš nocí). Víceméně oddechovka, žádný velký překvapení, ale napsaný je to hezky a čtivě. Obě hrdinky mi v některých obdobích lezly na nervy. Chvílemi ždímačka na emoce, trochu mi chyběla hloubka a rozuzlení v některých linkách. Přiznávám, že na konci jsem řvala jako želva. Určitě stojí za přečtení

Knihu jsem nedočetla. A to se mi nestává. Jednoduchý, skoro až kýčovitý děj o dvou rozdílných holkách, co si říkají kamarádky a občas se chovají dost toxicky. Závěrečná zápletka mě ale dost zklamala a hodně naštvala, a opravdu jsem neměla chuť to dočíst, když bylo zřejmé, jaký bude závěr knihy.
Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)
28.01.2024
Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)
12.06.2022
„Na umírání je člověk vždycky sám.“
Kniha Priateľky z Firefly Lane v seznamech
v Mé knihovně | 213x |
přátelství, kamarádství ženy dospívání USA (Spojené státy americké) kamarádky 70.-80. léta 20. století zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2022 | ![]() |
2022 | ![]() |
2000 | ![]() |
Ku tejto knihe nájsť vhodné slová bude náročnejšie, než som si myslela, pretože mi nesadla úplne ako som si predstavovala.
Kniha, ktorá je silná a zároveň krehká nám ukáže príbeh dvoch priateliek na život a na smrť.
Román, ktorý sa odohráva počas troch desaťročí a rozpráva o dvoch dievčatách, ktoré si v škole sľúbili, že zostanú najlepšími priateľkami po celý život. Avšak život nebude stále iba ružový. V príbehu nás čaká žiarlivosť, láska, závisť, hnev, nenávisť, smútok a veľa iných emócií. Keď si už budú myslieť, že všetko zvládli, odohrajú sa situácie, pre ktoré budú musieť o svoje priateľstvo zabojovať.
TullyKate, resp. Kate a Tully. Kamarátky na život a na smrť, hoci úplne rozdielne. Tully odmalička vychovávala stará mama. Jej vlastná mama ju porodila v 60.-70. rokoch a patrila k hnutiu hippies, vyznávala slobodu a bola drogovo závislá. Kate bola naopak romantická duša z milujúcej a slušnej rodiny. Tieto dve priateľky nemohli byť viac odlišné. A predsa celý život kráčali jedna druhej bok po boku.
Popravde za mňa bola kniha pridlhá, niektoré pasáže ma nudili až tak, že som sa v knihe nevedela posunúť o viac ako 5 strán. Najviac emočný bol za mňa koniec, ktorý som prelúskala asi z celej knihy najrýchlejšie.
Knihu som sa rozhodla nehodnotiť, pretože by to nebolo férové aj keď hodnotenie na knižných stránkach má vynikajúce a verím, že ďalším XY ľudom, sa páči. Jediným plusom aspoň je, že som ju vôbec dočítala.