Priateľky z Firefly Lane přehled

Priateľky z Firefly Lane
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527808/bmid_priatelky-z-firefly-lane-6570be2c6b1de.jpg 4 300 300

Děvčata z Firefly Lane série

1. díl

Román sa odohráva počas troch desaťročí a rozpráva o priateľstve dvoch dievčat, ktoré si v škole sľúbili, že zostanú najlepšími priateľkami do konca života. Netušili, čo všetko ich čaká, aké výzvy im pripraví život, ktorý sa pre každú rozbehol úplne iným smerom. Ambiciózna Tully a romantická Kate sa tridsať rokov navzájom povzbudzujú, ich priateľstvo prežíva búrky – príde aj žiarlivosť, hnev, nenávisť. Myslia si, že všetko prekonali, a vtedy ich rozdelí zrada a ich kamarátstvo podstúpi ťažkú skúšku.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Firefly Lane, 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Priateľky z Firefly Lane. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (77)

nada3314
26.07.2024 5 z 5

U mě velké nadšení. Čekala jsem úplně něco jiného, vůbec nevím, kde jsem na to přišla, že by to měl být další příběh z 2. svět. války.

Kate a Tully se poznali v dětství a staly se z nich nejlepší kamarádky. Jako malé si slíbily, že se spolu vydají na dráhu moderátorek. Toto kamarádství jim vydrželo až do dospělosti, ale nakonec se každá vydala jiným směrem. Kate je spíše rodinný typ – žije pro rodinu a děti a z Tully se stala velmi bohatá a slavná moderátorka.

Příběh pomalu plyne, roky ubíhají a my obě holky sledujeme. Nestalo se mi, že bych se nudila, byla jsem v příběhu ponořená, neustále jsem chtěla vědět, co bude dál. Autorka je známá tím, že své příběhy okoření něčím jiným a i tady tomu nebylo jinak. Nechci prozrazovat, toto by byl hodně velký spojler. Ale můžu napsat, že jsem několikrát za čtení brečela a konec jsem ořvala celý. Krásná kniha. Doporučuji.

sad
29.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Cetla jsem az po zkouknuti serialu, abych si holky “pripomnela, zaroven moje prvni kniha od autorky. Musim uznat, ze rozdily kniha x serial me nevadily, spis to bylo zajimave zpestreni, musim tedy smeknout pred tvurci serialu, jak s tim nalozili! Kazdopadne cetlo se skvele, urcite se zamerim na dalsi dila autorky. Do postav jsem se vzila a mam pocit jako bych sama ztratila kamaradku


Susan94
10.06.2024 3 z 5

Stotožňuji svůj názor s některými z čtenářů. Autorka umí psát mnohem poutavější příběhy. Začátek knihy byl zajímavý, čtivý. Postupně to pro mě začalo ztrácet šťávu a konec jsem dočetla víceméně z donucení.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)

28.01.2024


Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022


Citáty z knihy (1)

Na umírání je člověk vždycky sám.


Kniha Priateľky z Firefly Lane v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených400x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených17x
v Knihotéce203x
v Chystám se číst302x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech4x