Příběh filmu Kuky se vrací přehled
Alena Prokopová
Nová řada filmových knih Jana Svěráka Film Kuky se vrací svým netradičním zpracováním vzbudil zájem nejen jako „rodinný akční film“, ale také mnoho filmových fandů ocenilo techniku, s jakou Svěrák zachytil „makrosvět“ skutečného lesa, který se tak odlišil od současné tvorby animovaných studií ve světě. Svým poutavým textem osvětluje zkušená publicistka Alena Prokopová jednotlivé složky filmového umění, které se na výsledném dojmu podílejí. Samozřejmě zde najdeme vyjádření jednotlivých členů filmového štábu, velký prostor však mají v knize fotografie a ilustrace, které názorně ukazují, jak film vznikal.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh filmu Kuky se vrací. Přihlašte se a napište ho.
Nádherně zpracovaná kniha plná zajímavých faktů, doplněná krásnou fotodokumentací a náčrty. Loutkové filmy mají v ČR dlouhou tradici a film na ní nádherně navazuje.
Každému fanouškovi rozhodně doporučuji knihu k přečtění.
Jednoho by ani nenapadlo, jak složitý je takový proces vzniku filmu. Tahle knížka o tom vypovídá zábavně a čtivě, přibližuje různé filmařské profese i naprostému laikovi. A Kuky je prostě dobrej.
Kniha Příběh filmu Kuky se vrací v seznamech
film loutky publicistika filmová režie
2011 | Příběh filmu Kuky se vrací |
2012 | Eva Zaoralová - Život s filmem |
2001 | Léčba energií |
2009 | Charisma - Nejpřitažlivější filmové hvězdy současnosti |
2012 | Hollywoodské top stars |
Knihy ze stejné série, které napsal Darek Šmíd, jsou dle mého názoru o dost čtivější a zajímavější. Zde mi vadilo neustálé opakování informací o tom, že film byl nákladnější a složitější na natočení, než se čekalo.